Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uchádzajúci horor s vcelku hutnou atmosférou a skvelou hudbou pripomínajúci Halloween krížený s Evil Dead. Problém by nastal, ak by som mal opísať o čom to vlastne bolo. Akési malé potvory s kapucňami terorizujú 13 ročného chalana a jeho brata v pohrebom ústave, nejakého uspokojivého vysvetlenia všetkých čudesností, ktoré sa vo filme odohrajú, sa prakticky nedočkáme. Jedlé béčko z konca 70tych rokov, kultom by som ho však nenazýval. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť istú nudu pri sledovaní tohto dielka, ale vzhľadom na jeho vek a postavy ktoré sa stali kultom Reggie + drsný americký bourák, ktorý aj v dnešnej dobe vzbudzuje rešpekt a Tall Man + fantastické lietajúce guličky, ktoré človeka odkrvia skôr ako padne na zem a tie pokračovania nieje čo riešiť. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ač je tu skvělá hlavní melodie, kterou si budete broukat i po několika hodinách, tak to ostatní se zase tak moc nepovedlo. Postavy a dialogy nejsou to pravé, stejně tak záporák, který se tak trochu podobal i jednomu klaďasovi, takže se ze začátku v tom dá trochu ztrácet, ale i tak je tady záporák málo výrazný a nebudí takový strach, jaký by měl budit. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Až se jednou podívám do své složky s horory, co bych si tak ráda zopakovala, Phantasm number one to nebude, ale nějakou chvíli mi v hlavě zůstane. Sice ne kvůli snímku jako takovému, ale kvůli noční můře, která se mi zdála následně. I díky ní přidávám třetí hvězdu s dodatkem, že doporučuji jen skalním příznivcům starších kousků, kteří akceptují ujeťárny, krásně umělou barvu krve z khůl odšťavňovače a... trpaslíky! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak některé filmy fungují i po letech. Kdysi pro mne hodně strašidelné, dnes jako úvod série fungující vcelku dokonale. Hudba mezi Carpenterem a italským horrorem, příjemná kamera a nehostinné, ba přímo temné prostředí hřbitova s pohřebním ústavem. Malé hnědé kreatury mi dnes připomenou StarWars i lidičky z příběhů Darrena Shana. Létající koule se teprve zdokonalí v dalších dílech, ale Dlouhán je uhrančivý od prvního okamžiku. Snovými scénami se zatím šetří, atmosféra příběhu je ale velmi dobrá - tajuplná. Stísněné pocity se dají zažít i se záběry za slunečného dne... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Channel Bravo film zařadil na 25 té místo v anketě "100 Scariest Movie Moments". (Chatterer)
  • Film vznikal ve zcela nezávislých podmínkách, z financí rodičů režiséra (jehož matka byla úspěšná spisovatelka). Natáčelo se téměř rok, většinou o víkendech, zatímco štáb a protagonisti chodili do normálních zaměstnání. (BoredSeal)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama