Reklama

Reklama

Operace Valkýra

(TV film)
  • Německo Operation Valkyrie (více)

Obsahy(1)

V roce 1944 skupina vysokých důstojníků, v obavách z úplné porážky Německa ve druhé světové válce, zosnuje atentát na Hitlera. Jeden z vůdců spiknutí, Stauffenberg, se vydává na schůzku s vůdcem, a má za úkol místo odpálit. Hitler však přežije a důstojníci jsou popraveni. Tato neúspěšná operace byla nazvána "Operace Valkýra". Tento realistický film tuto skutečnou událost popisuje. (Film+)

(více)

Recenze (19)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Opakujem Hitler je mŕtvy!" K tomuto Stauffenbergovi som sa dostal úplne náhodou pri zbežnom prebehnutí filmografie S. Kocha. Keďže som sa dostal iba k verzii so slovenským dabingom , nevychutnal som si ho tak, ako keby tam znela nemčina. V pôvodnom znení by bol účinok i tak skvelého filmu ešte lepší. S. Koch hraje výborne, jeho Stauffenberga sledujeme o čosi skôr ako toho v Singerovej Valkýre, ktorého príbeh začína v Afrike. Tu sme krátko v Poľsku potom myslím na Ukrajine a až potom sa dej začína podobať tomu od B. Singera. Tento tv!! film sa rozhodne nemá začo hanbiť, zvlášť popri niekoľko miliónovému rozpočtu, ktorý mal Singer k dispozícii! Je mu úplne rovnocenným súperom a body mu strháva jedine krátka stopáž, no napriek tomu dokázal povedať všetko podstatné. Kľudne by som prijal i hodinu navyše a ak by sa stalo je možné, že by bol lepší než Valkýra s T. Cruisom. Tv film?? Klobúk dole. 80%. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„ Srdce dohliadne ďalej než oči.“ Taký slušnejší dokument o najznámejšom atentáte na svete. Nemôžem neporovnať s Cruisovou Valkýrou. Tá  je neporovnateľnejšie napínavejšia, s oveľa kvalitnejšími hereckými výkonmi a väčšou hĺbkou jednotlivých scén. Odkazom tohto príbehu je to , že aj tie najušľachtilejšie úmysly môžu vyjsť navnivoč pokiaľ zaslepenosť a strach zvíťazia nad pravdou a dobrom. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Oproti Valkýře s Cruisem bohužel slabší a to kupodivu včetně hlavního představitele. Neb Tomík tuhle roli zvládnul kromobyčejně dobře - možná nejlíp v celé své kariéře a pan Koch prostě toho charismatu toliko nepobral, leč špatný rozhodně nebyl. Celkově ovšem Singerova verze vítězí větší propracovaností postav a hlavně plánu atentátu, což tady je řečeno velmi zkratkovitě a filmu to hodně ubírá. Jediné v čem Singerova verze trochu pokulhává je obsazení Hitlera, protože ten herec je opravdu slabý. Naopak zdejší představitel Hitlera Udo Schenk je ve své roli vskutku mrazivý - ten jeho pohled vás pohltí. Narozdíl od slabošsky působícího Bruna Ganze v Pádu třetí říše, Udo je jeden z nejpřesvědčivějších Hitlerů co jsem viděl. Za vidění tak stojí určitě obě verze - doporučoval bych napřed tuto, nebudete druhou verzí zklamaní. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Až teprve včera když jsem narazil na tento film jsem se dozvěděl, že Valkýra s Cruisem z roku 2008 je zas jen posraný remake tohoto původního německého Stauffenberga z roku 2004. A zas amíci samozřejmě vykrádali co se dalo – toto mě vždy dokáže nasrat a donutí přehodnotit názor na onen remake, který se mi třeba i líbil. Kdyby to alespoň natočili trošku jinak tak neřeknu ani půl slova – ale todle prostoduché vykrádání je vyloženě drzost.Je to sice dle skutečné údálosti ale to neznamená, že není možné to ztvárnit jiným způsobem – hlavně tedy klíčové scény. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Najprv som si pozrel Valkýru s Cruisom, až nedávno som narazil na rovnaký príbeh v podaní Nemčúrov...Bol som zvedavý na ich prevedenie, keďže je to hlavne ich história. AK tak porovnávam, s novšou Valkýrou to má mnoho spoločného. Rozdiely sú minimálne a aj moje hodnotenie po prezretí sa nezmenilo. Možno trošku zl začiatku je film pomalší, ale rozbehne sa to po slabších 20 minútach a pak je to už pohoda. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno