Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No za nejakou super srandovni parodii bych to urcite neoznacil, spis je to neco mezi poctou starejm Universalackejm hororum a komedialne prevypravenym klasickym Frankensteinem. Ale to, ze si na nakej poradnej vtip clovek vzdy musi chvily pockat vubec nevadi, jednak z toho duvodu, ze kdyz uz tu nakej for je, tak vetsinou fakt masakralni a navic, ono se to klidne obejde i bez tech vtipku, mame tu sice predvidatelnej, ale fajn pribeh a hlavne to cely ma naprosto perfektni vizualni stranku. Z hercu me samozrejme krome dokonalyho Wildera v roli Frankensteina a Feldmana v roli poskoka Igora, zaujal Hackman v maly rolicce slepyho mnicha davajiciho Frankensteinovo monstru veceri. Jeden z tech lepsich Brooksovo filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vnuk slavného profesora Frankensteina se vrací do své domoviny...do Transylvánie a že s dědečkem nechce mít nic společného je znatelné hned ze začátku...tedy až do doby než objeví laboratoř, kde stvořil svého prvního umělého člověka. Zde se rozhodne stvořit svého umělého člověka. Výborná parodie, ve které exceluje řada herců, ale nejlepší a nejoriginálnější je dobrý sluha Igor, kterého hraje M. Feldman a všimnout si ho na ulici tak se možná i leknu. Přesto sympatická postava a výborný hláškař. Možná jsem čekal film více vtipný přesto jsem na konci byl velice spokojený. Zřejmě druhý nejlepší film po Spaceballs od Mela Brookse. --- Počkejte pane mohlo by to být nebezpečné…běžte první ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná parodická komédie . Nejlepší postava je bezesporu Aj-gor (jeho oční a výrazové prostředky jsou geniální) a výborný inspektor Kemp. Film je naprosto kouzelný v originále - jakýkoliv dabing by kouzlo zničil - zvláště pak u Kempa. Ani se mi nechce věřit, že film je z roku 1974. Pokuď znáte, jako já, originál toto dílko si patřičně vychutnáte se vším všudy. " It's live !" ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem film kdysi dávno viděl ale v dobách kdy jsem kvality filmu nedokázal ocenit tak jako dnes. Nedávno jsem na film narazil na internetu a řekl si, že by nebylo od věci dát si repete. Navíc jsem si všimnul, že zde ani nemám film ohodnocenej takže o to větší důvod byl dát si opáčko. Komedie, parodie či snad pocta Frankensteinovi, Frankensteinově nevěstě a jiným Universalackým filmům? Berte to jak chcete. Já se každopádně bavil. Rozhodně mi to sedlo víc než kdysi. Je to dobře natočený, nechybí humor a dobrý herecký obsazení v čele s Martym Feldmanem(Igor), Genem Wilderem(Dr. Frankenstein), Peterem Boylem(montrum) a nádhernou Teri Garr(Inga). Klidně dám plnej počet hvězd a už teď vím, že jsem film neviděl naposledy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že Mel Brooks natočil ty nejdospělejší filmy na začátku své kariéry. Proti nepovedeným Drákulovinám nebo Robinu Hoodovi má tohle styl a šťávu. Scénky jsou výtečně vypointované - např. manželčino uhýbání před vzdušným polibkem, aby ji nerozcuchal, nebo teplé housle... Souhlasím, že po nepřekonatelných Spaceballs je toto nejlepší Melův film. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • Poslední film pro Oscara Beregi Jr a Richarda Haydna. (HellFire)
  • Film bol natočený s tými istými kulisami a laboratórnym vybavenim ako Frankenstein z roku 1931. (Flipper)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama