Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Jino 

všechny recenze uživatele

Leviathan je názornou ukázkou toho, že vykradením různých prvků ze slavnějších filmů (tady je to Propast, Věc a hlavně Vetřelec), lze vzniknout zdařilé béčko, i když mi po jeho zhlédnutí zůstala taková mírná pachuť v ústech, protože být tam, po vizuální a trikové stránce, propracovanější hlavní monstrum, asi bych chrotal daleko více blahem než teď. Ale nejvíc si paradoxně cením první půlky, kde o monstru není vidu ani slechu, potažmo prochází počátečním vývojem, a v níž je pro mě Leviathan nejzajímavější. Hereckému obsazení, s ohledem na standard těchto filmů, bych máloco vytknul... snad jedině to, že "hlavní dvě přednosti" Amandy Pays zůstanou bohužel zahaleny. Leviathan se nijak nesnaží vměstnat mezi nejlepší snímky (i když by kdekdo, díky jménům Winstona či Goldsmithe, mohl nabýt opačného dojmu), což je v konečném součtu jedině dobře. Béčkových 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Leviathan patří k pozapomenutým titulům svého žánru, po pravdě si ani nevzpomínám, že by ho kdy v minulosti odvysílala nějaká z českých televizních stanic, které jinak s oblibou recyklují kdejaký podřadný šunt. Nutno dodat, že v zapomnění upadl oprávněně. Není tak špatný, aby se řadil ke kategorii guilty pleasure nebo upoutal pozornost svou bizarností. Je jenom zoufale neoriginální, nevýrazný, klišoidní a především nudný. Problém není v hercích ani ve výpravě. Nečekejte oskarové výkony, ale casting odpovídá tomu, co si béčkové sci-fi žádá, a herci odevzdávají přesně to, co je nutné. Interiéry podmořské stanice vypadají obstojně, jenže režisér nemá cit a schopnosti pro vytvoření té správné temné a klaustrofobické atmosféry. Scénář snaživě kopíruje úspěšné sci-fi horory minulé dekády Vetřelcem počínaje a Věcí konče, jenže se moc nenamáhá s logikou a určitě není vynalézavý. Co se vysloveně nepovedlo, je příšera. Když už ji neumí udělat pořádně, aspoň ji neukazuju a pracuji s náznaky. Tu kesonovou nemoc po závěrečném tryskovém úniku ze stanice na mořskou hladinu bych vážně léčit nechtěl... Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh těžební podmořské základny Tri Oceanik, kde jednoho dne najdou vrak ruské lodi Leviathan. Pří průzkumu je z lodi vyzvednuto několik bezpečnostních schránek z osobníma věcma mrtvé posádky. Mezi věcmi je i lahev vodky a ta je hlavním impulsem pro tento příběh. Stane se prostě osudná pro celou posádku. CITÁT - Je to vodka......... Lehká podobnosti z filmy Vetřelec a Věc není na škodu. Naopak smíchání těchto dvou snímků vznikl jeden docela originální a pěkný film. Podobnosti jsou v malém prostoru, chováním vetřelce, poukazování na smlouvy (stejně jako černoch ve Vetřelci) a další věci i z filmu Věc jako třeba zkouška krve. CITÁT - Organizmus neznámého původu. Žádná sranda. Všichni jsme nahraditelní........ Je to napínavé, dobrodružné a ikdyž to hodně opisuje z již uvedených příběhů, je to povedené a koukatelné. Škoda je jen toho konce. Tvůrci se tam snaží dostat víc napětí, ale tím že je triková stránka filmu nízká, to spíš kazí než zlepšují. Myslím, že z klidem dám čtyři hvězdy a na film se později ještě podívám. CITÁT - Teď už se cítím mnohem líp........ ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že je tu množstvo odkazov a narážok na Votrelca, Deepstar aj ďalšie známe scifárne, ale neoriginálnosť mi v tomto prípade neprekážala. Leviathan funguje ako celok, má ústrednú os, rotáciu aj iskru. Obsahuje tiež niekoľko vtipných hlášok, má sympatický casting a záver je maximálne zdynamizovaný. Podmorské monštrum má vypracovanú určitú mytológiu, ale najmä ho skutočne vidíme v akcii, nielen v krátkych prestrihoch. ()

topi 

všechny recenze uživatele

To je opravdu mix Aliena a Věci, ovšem průměrně natočené. Herecké obsazení je v pohodě, stejně i hudba Jerryho Goldsmithe, i triková práce mistra Stana Winstona není špatná, ovšem se střihem to už bylo horší. Bylo to zbytečně moc ukvapené, některé scény měly ještě číhat na správnou atmosféru a ne být tak rychle hrrrr. Od G. P. Cosmatose si radši pustím Ramba 2 nebo Cobru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)

Reklama

Reklama