Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nepotěšil jste mně, Kaktusový květe. Já vás taky nepotěším. Priznávam, že som bol od začiatku predpojatý. Waltera Matthaua neznášam an sich a dabujúca Helga Čočková ma vyložene rušila. Inak voči tejto divadelnej komédii nič nemám. Väčšinu času som bez záujmu čučal na obrazovku, dve ruky mi stačili na inventarizáciu dobrých hlášok, dobre to skončilo, tak čo by som ešte chcel? Iba maličkosť, kompletnú výmenu Waltera a pošepnúť Ingrid Bergman, že sa do tanca v bare nemusí toľko siliť. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Okatá hubatá Goldie, Walter, co vypadá jako rozvařený knedlík, Igor-Gigol a upjatá sestřička. Zdravotní, naštěstí, u zubaře, naneštěstí. Perfektní čtyřúhelník, nebo vlastně spíš čtverec, protože síly jsou vyrovnány a výsledné spojnice mezi body předem zřejmé. Ale to nevadí. Knedík a Gigolo jsou tak rozdílní jako ta okatá se sestrou a jejich vzájemné konfrontace špičatější než tropický pichlák. Hezké filmové poupě, u kterého nejen spokojeně vydechnete, ale i dáte nohy na stůl. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to bavilo. Wilderovka bez Wildera v ktorej je Walter Mathau za Caryho Granta a Ingrid Bergman za Katharine Hepburn. Nie je to tak úžasné ako keby sa na tom podieľala svätá trojica, ale aj tak je to super zábava. Dejovo to vykráda tá sračka Skús ma rozosmiať so Sandlerom a krásne ukazuje ako to vyzerá keď sa nejakého námetu chytia patlali a majstri. Presne ten typ filmu, ktorý dokáže rozžiariť po blbom dni v práci a týždennom filmovom pôste 9/10 ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Goldie Hawn + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ingrid Bergman, Nejlepší filmová píseň - "The Time For Love Is Any Time" - Hudba Quincy Jones, text Cynthia Weil, Objev roku (herečka) - Goldie Hawn ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)

Reklama

Reklama