Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (437)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nevyniká vtipností, ale rozhodně každého diváka potěší spíše svojí maximálně pohodovou atmosférou. Kdopak by si podobné sousedy nepřál? Moje hodnocení nebude tak vysoké, jak by být mohlo pouze z toho důvodu, že mi film unikal celé dětství, takže nedostal možnost mi přirůst k srdci. Černý humor nasadil celkem nízké hranice, ale ono se nedá moc divit, neboť je to typický rodinný film. Film je servírován s noblesou. Pár momentů stojí za to, ale spíše hodnotím takový celkový dojem. Netroufám si nic velkého vytknout. 3* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která ani po téměř čtvrtstoletí a x-reprízách neztratila nic ze svých kvalit. Stále mě baví a okouzluje, stále ve mě vyvolává stejné a stejně silné pocity. Dokonalá atmosféra a vypiplaná stylizace, které nejsou ničím narušeny, scénář jedinkrát neškobrtne, skvělé obsazení. Stále to má neskutečný šmrnc, eleganci a geniální humor, kterému u mě po letech a občasném priorit, definitvně vedou nepřekonatelná Christina Ricci jako Wednesday a Christopher Lloyd jako ujetý hyperkativní Fester. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Anjelica Huston (Morticia) nás bavila zvláštní chůzí - tu ale vymyslela až díky kostýmu, v němž skoro nemohla chodit. (109)
  • Když Gomez (Raul Julia) a strýček Fester (Christopher Lloyd) tančí "mamušku" s noži, je v několika záběrech jasně poznat, že jde o dubléry. Oba jsou podstatně hubenější a dublér Gomeze dokonce ani nemá charakteristický knírek. (Alfréda)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno