Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (140)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Barokní andělíček v podání Christiny Ricci zachraňuje téměř zahozený život pichlavého Vincenta Galla. Ona je vážně: "Něžná i proradná, krutá i bezradná..."Jenom nechce mít jeho hlavu na míse, ale ve své posteli. Miluji způsob, jakým ho poddajně manipuluje tam, kde ho chce mít a on si to ani neuvědomuje. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vincenta Gallo jsem žral už v Arizona Dream,teď ho žeru několikanásobně,-jako herce i jako rejžu,jako autora námětu i scénáře.V tomhle filmu není ani slovo navíc. A i Christině protentokrát odpustím ten její studený čumák,za to její stepařský sólíčko na bowlingu.Škoda že se nenašlo víc jiných režisérů,kteří by ji ždímli tak,aby hrála takhle. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Film plný čirého zoufalství a z něj pramenícího vzteku na všechny a na všechno. Jarmuschovsky loudavé tempo, depresivní kulisy šedivého Buffala a dokonalá Christina Ricci jako poslední (a jediný) maják, který ztrápenému ztroskotanci znenadání osvítí jeho tragikomickou cestu za štěstím. Výborní herci, hudba i práce s flashbacky. 4 a 1/2* ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho. Billyho rodina je jasnou príčinou jeho divného správania a jeho neuróz. Matka, ktorá nejaví absolútny záujem, alebo sebemenší nežný cit k vlastnému synovi a otec, ktorý ho snáď až nenávidí, podceňuje a zosmiešňuje. Billy to nemal jednoduché, ale dokázal nájsť to čo ho na koniec urobilo šťastným. To bolo to podstatné, čo ho zmenilo a zrejme aj zachránilo. Každý človek počas svojho života stretáva iných ľudí, odlišných menej či viac. Jediné na čom záleží je rozpoznať toho, kto je ten pravý. Málokto to vie, ale ak už sa to podarí, musí sa ho držať a nepustiť. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej film. Já tyhle zláštní filmy, ve kterých nám chce mladý nezávislý režisér ukázat svoje tvůrčí schopnosti, moc nemusím. Snímek s jednoduchým, čudným dějem, ve kterém dominuje hlavně zoufalec Billy. Z Galla mám pocit, že je přesně takový psychouš, jakým je hlavní hrdina Billy, kterého si sám zahrál. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama