Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tak jsem vydržel s komentářem až do posledního dílu a dobře jsem udělal. Musím se přiznat, že jsem měl trochu strach po přečtení některých komentářů o otevřených koncích, že budu po posledním dílu stejně naštvanej jako u Invaze, ale to se nestalo. Za mě velká spokojenost a seriál jako celek od začátku až do konce beru jako poměrně jasně uzavřenej a nebojím se domyslet si další vývoj. Ačkoliv bylo v seriálu hodně mně protivných postav, byly to vesměs menší role a překvapivě nebyl žádnej díl, kterej by mě vyloženě nudil nebo otrávil. 4400 je sice plný originálních nápadů a velké možnosti pohrát si se schopnostmi, ale napětí moc přítomno není a většina situací je docela předvídatelných, což mi ale nevadilo. Pořád jsem čekal, kdy začne nějaká pořádná akce, která přeroste dění většiny dílů, ale bohužel se tak nestalo, což mě trochu zklamalo. Nicméně za 44 dílů povětšinou nadprůměrný zábavy nemůžu jinak než za 4. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třech dílech... Pilotní díl slabší... lecco afektované, zbrklé a dělané na efekt. Přesto zaujalo. Další dva regulérní díly se zalíbily. 3 a půl hvězdy prozatím, nicméně chytlavost a zajímavost seriál jistě má, takže jsem opravdu zvědavý, jak tomu bude do budoucna. Snad se příliš nebude tlačit na pilu. Edit: Po první sérii a pilotím dílu druhé série dojem dobrý. Další vývoj mě zajímá a seriál baví. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál svázaný naprosto šílenými hlavními představiteli a smutně triviálním dějem, který vychází z poněkud starších, úspěšnějších a kvalitnějších televizních bratříčků (X-Files atd.). Tam kde začíná jít do tuhého dochází scénáristům dech a na scénu nastupuje typicky tristní seriálová dvojka s nulovými vyjadřovacími schopnostmi a iritující schematičností. Ta si libuje v přehnaně patetických gestech, stejně jako „neočekávatelná“ vyústění jednotlivých epizod. Z některých přitom smrdí laciná moralita tak, že to už není hezké. Velká škoda, snad bude druhá série, která má přece jenom větší prostor lepším a dramatičtějším počinem... ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Kdo chce velmi kvalitiní záležitost musí "přetrpět" uvodní sérii, která se odebírá nesmyslností, jako většina seriálů, které nám do následujícího dílu nenechají nic a s další epizodou začíná nová linie. Ovšem, trpělivost přináši růže a u navrátilců je to tutovka. Po 20.díle se lámou ledy a tvůrci ukazují, jak celé vyvíjení postav mají promyšlené do sebemenšího detailů. Vedlejší dějové linie přestávají být vedlejší a skvěle se zapojují do hlavního příběhu. S hereckými výkony nemám sebemenší problém a Tom Baldwin alias Joel Gretsch je můj další favorit. Konec světa zkrátka nemusí být zničením všeho živého. Ještě ted, týden po doukání poslední série, hodně přemýšlím a to jsem zezačátku tomu moc nevěřil. Ted jsem velký fanda, ikdyž nehodnotím za plný počet. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní vidět jednou seriál, který má stoupající tendenci. Většinou, když se první série nepovede, seriál končí. A tenhle nezačal nijak slavně. Vlastně jsem se na něj taky chtěl přestat dívat, ale nekteré reakce a komentáře tvrdily, že se seriál rapidně zvedne 3. sérií. A opravdu - je tomu tak. Právě jsem začal sledovat sérii čtvrtou a zápletky jednotlivých epizod mě opravdu baví. Jako by seriál konečně objevil svůj potenciál a začal ho využívat. Takže doporučuju, vydržte a nezatracujte po prvních 6 dílech. A klidně první dvě série přeskočte a začněte se dívat až od té třetí. Stejně z náznaků ihned pochopíte, co se odehrálo, o co jde a můžete se začít bavit solidní sci-fi, využívající tématiku zvláštních schopností. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě S03E08 má jedna ze zbraní zaslepenou hlaveň. (misa1989)
  • Tvůrci kvůli propagaci seriálu zakoupili od různých agentur sady fotek, na nichž byli lidé všech kultur a věkových kategorií. Ty potom ukazovali jako další ze 4400 zmizelých. Tento postup použili proto, aby nemuseli platit tolika hercům za jajich fotky k reklamním účelům. (HappySmile)
  • Keď producenti uvažovali nad seriálom, tajomstvo, kto uniesol 4400 ľudí malo byť odhalené v piatej sérii. Televízna stanica USA však chcela odvysielať The 4400 iba ako minisériu a chcela aby bola nejako vyjasnená. Preto bolo toto tajomstvo odhalené už v piatej časti seriálu. (ladko)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama