Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pro mě kontroverzní film - na jednu stranu zcela chápu nadšení některých - vždyť je to ze života, trefné, nádherně romantické, nostalgické, vtipné Martinovy výrazy obličeje a skvělý koordinátor - pošuk. Na stranu druhou: jsou tam věci, které mě štvou - rozplizlá stopáž, otravný Martin (jak může být jeden člověk vtipný a otravný zároveň? jde to....), umělá roztomilost (děti) a přeslazená příchuť. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi je náhodou jedno, jestli se jedná o remake. Tenhle film mě iritoval od samýho začátku. Nevím, jestli jsem tak cynickej starej bastard, ale přišlo mi to jako jedna velká fraška. To, že by si měla vzít někoho po čtyřměsíční známosti mi přišlo jako hovadina a taky bych jí tu svatbu nezaplatil. A průběh filmu děsně nudnej a doopravdy trapnej. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako pohled na pseudoproblémy několika horních tisíc. Žvásty Diane mě iritovaly, Steve mi připadal jako naprostej neovládající se trouba a ta jejich dcera jako pořádně rozmazlenej fagan. Jediná dobrá scéna z obou filmů (tento a pokračování) je, když ve dvojce jedou večer do té nemocnice. Jinak je to absolutně zapomenutelnej nedůležitej kvazisnímek. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá komedie, která se za sebe pro tentokrát vůbec stydět nemusí. I když je v hlavní roli Steve Martin, vtipy nejsou vůbec přiblblé. Tedy někdy ano, ale tak nějak mile. Martin to táhne a umocněn Diane Keaton dali dohromady moc příjemný pár. Je to jedna z lepších rodinných oddychovek, která i přes časté TV opakování neomrzí. Ale přesto: pokud neznáte Nevěstina otce, Hlavu rodinu si skoro zamilujete. Pokud jste však dříve viděli film Minelliho s Liz Taylorovou a Spencerem Tracym v hlavních rolích, který Hlava rodiny "remakuje", budete nuceni srovnávat nesrovnatelné a hodnocení sakra klesne dolů. Já viděla dříve Hlavu rodiny a jen díky tomu zůstávám na třech hvězdičkách... :) ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je fajn ze dvou důvodů: ten první je určitě Steve Martin, ten druhej to, že nedodržuje klasický schéma, kdy se nařehtáte jen první část filmu a ve druhý zbyde jen trapná rodinná limonáda. I když to chvíli vypadá, že se k cukrový vatě schyluje, zklamání se nekoná a jízda pokračuje. Bezva! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)
  • Adresa domu rodiny Banksů, tedy Maple Drive 24 v San Marinu, jižní Kalifornii, je smyšlená. Zajímavostí je, že pro záběry domu posloužily dva různé reálné domyi. Jeden pro záběry přední strany domu, druhý pak pro záběry zezadu, když George (Steve Martin) hraje basketbal s Annie (Kimberly Williams-Paisley). Oba skutečné domy se nacházejí v Los Angeles. Interiér domu byl postaven ve studiu. (tom.nosek)

Reklama

Reklama