Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Z pohledu muže je to sobecké prosazování vlastního "štěstí" na úkor ohrožení finančního zabezpečení rodiny. A pak se ještě ta nevěsta bude divit, že chudák táta se k ní mezi těmi stovkami lidí ani nedostane. Vždyť to takhle chtěla, je to svatba dle jejich představ, takže to je prostě její vina! Zkrátka prachsprostý svatební lobing pro hloupou a snobskou americkou společnost! Stejně jako se Santem Klausovským je svatba v americkém podání další manipulace s lidskými masami. Jinak film pár světlých okamžiků má, občas je i dobře vtipný, ale to téma je teda fakt strašné, protože běžný člověk se proti této komerční masáži jen těžko brání:(. Jo a teda taky nechápu, proč se ve filmu věnovalo tolik času scénám na trénink svatební chůze "levá, k sobě, pravá", když na se na svatbě stejně tak nechodilo - že by pochybil svatební koordinátor.?.? ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem filmu dala 4*, nejspíše z ukvapení, lépe řečeno z nostalgických důvodů. Když jsem film po nějaké době viděla znovu tak jsem si uvědomila, že zas o takovou bombu nejde. Pár scén mohlo být lépe promyšlených a příjemný humor mohl být více spontánní. Jinak nemám žádné výhrady. Stevovi tyto role prostě padnou, bez výjimky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)
  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)

Reklama

Reklama