Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá komedie, která se za sebe pro tentokrát vůbec stydět nemusí. I když je v hlavní roli Steve Martin, vtipy nejsou vůbec přiblblé. Tedy někdy ano, ale tak nějak mile. Martin to táhne a umocněn Diane Keaton dali dohromady moc příjemný pár. Je to jedna z lepších rodinných oddychovek, která i přes časté TV opakování neomrzí. Ale přesto: pokud neznáte Nevěstina otce, Hlavu rodinu si skoro zamilujete. Pokud jste však dříve viděli film Minelliho s Liz Taylorovou a Spencerem Tracym v hlavních rolích, který Hlava rodiny "remakuje", budete nuceni srovnávat nesrovnatelné a hodnocení sakra klesne dolů. Já viděla dříve Hlavu rodiny a jen díky tomu zůstávám na třech hvězdičkách... :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle je ale parádní oddychovka, ze mě vypadlo, když jsem náhodou přepnul na novu. Hlavu rodiny jsem sice již kdysi dávno viděl, ale nemyslel jsem si, že by se mi mohla stále líbit. Ne, rozhodně tady nechci říkat něco o genialitě nebo jednom z nejlepších snímků svého života, ale rozhodně je to velmi dobrá taškařice. Příjemná výpověď otce, od něhož právě odchází jeho 'malá holčička'. Krom pár zbytečných trapností, jako bylo třeba přeparkovávání aut, si vlastně nám na co ztěžovat. Steve Martin totiž hraje skvěle, i když mi v několika záběrech připomínal jiného komediálního herce - jméno schválně utajím, abyste mě neukamenovali, díky čemuž velmi zvyšuje výslednou kvalitu tohoto snímku... Dokonce i hudba je velmi povedená, jedná se o jakousi variaci na tradiční svatební znělky. No jak už jsem řekl, jako oddychovka se to opravdu povedlo, tahle komedie totiž neurazí, a ani nijak zvláště neuchvátí. Takže pokud se chcete pobavit, ale nechce se vám přílišně namáhat mozkové závity, neváhejte a zhlédněte tento snímek. 80% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

thor00i 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédl tento film v televizi, řekl jsem si, že se jedná pouze o další z tuctu podobných amerických rodinných komedií. Naštěstí jsem se spletl. Humorné výkony a komediální talent Steve Martina (George Banks), po boku okouzlující Diane Keaton (Nina Banksová), jakožto staromódního tatíka, který není nadšený z vdavek své dcery jsou vynikající. Scéna při návštěvě budoucích příbuzných, kdy Goerge nakonec skončí s šekovou knížkou svého tchána v bazénu, je sice hodně ztřešťěná, ale já se u ní pořádně pobavil. Příběh skvěle doplňuje zženštilý svatební koordinátor v podání Martina Shorta. Každopádně povedený výběr představitelů postav, který působí přirozeně. Po shlédnutí této rodinné komedie se stala jednou z mých nejoblíbenějších a myslím, že jí dlouho zůstane. Děj filmu je svižný a bez trapných okamžiků (možná až na pár vyjímek :-) ). Kdo má rád romanticky laděné rodinné komedie, si zcela jistě přijde na své. Možná trochu přechvaluji, ale neviděl jsem původní verzi filmu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Humorno romantická sonda do života rozmrzelého tatíka, ktorého idilický rodinný život naruší votrelec v podaní budúceho manžela milujúcej dcérky. Tým sa samozrejme nestáva prvým jediným mužom v jej živote a navyše sa chystá svatba! Úplné peklo. Priemer úplne vystihuje tento snímok. A to po všetkých stránkach. Síce neurazí, ale neobsahuje jediný výraznejší zapamätaniahodný filmový moment. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)
  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)
  • Ve scéně, kdy Nina (Keaton) přijde zaplatit kauci za manžela (Martin), zazní poprvé a naposledy jeho celé jméno George Stanley Banks. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama