Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zkratka S.M. zkrátka projednou neznamená sado-maso, i když dívat se na šklebícího se a přehrávajícího S.M. a vůbec celou tuhle plytkou ryzí hollywůďárnu mi chvílemi připadalo až sebepoškozující... :-[ . . . D.K. mi pak bylo chvílemi i trošku líto. Anebo mi to hlava nebere a celý jsem to nepochopil a byla to prostě nějaká parodie na všechny ty vymazlené inteligentní komedie, ve kterých kdy hrála... . . . Nu, každému co jeho jest. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 za nováckého májového odpoledne, komentář zde zbytečně kdovíkolikátý - 1.5.2009) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steve Martin v sobě prostě nemá to, co měl Spencer Tracy v původním filmu a mnohdy je zbytečně otravný, ale na druhou stranu se filmu musí nechat, že dovede ty emoce vyvolat. Jsou zde myšlenky, které jsou spojené s vývojem člověka, s jeho změnami, které mě dojaly, k tomu se přiznávám. Člověk se do filmu snadno vžije. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som tuto komediu viackrat a vzdy sa nasmejem hlavne na reakciach Stevea Martina, ako sa v jeho ociach vecne malicka dcerka Annie, ktora je dnes uz dospela zena chysta vydavat a tie stresy pred svatbou. Spokojne mozem dat tejto komedii 4 hviezdicky, pretoze vzdy ma pobavi, nech ju vidim kedykolvek. Reziser Charles Shyer natocil i pokracovanie HLAVA RODINY 2 - TATINEK NEBO DEDECEK (1995) alebo i novinarsku komediu s Juliou Roberts ZBOZNUJU TRABLE (1994)... 06.04.2010 ______ Steve Martin - (George Banks) +++ Diane Keaton - (Nina Banks) +++ Kimberly Williams-Paisley - (Annie Banks) - Kieran Culkin - (Matty Banks) +++ George Newbern - (Bryan MacKenzie) +++ B.D. Wong - (Howard Weinstein) +++ Peter Michael Goetz - (John MacKenzie) +++ Kate McGregor-Stewart - (Joanna MacKenzie) +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)
  • V 58. minutě vystresovaný George (Steve Martin) nakupuje večeři v obchodě. Z každého balení housek vytahuje čtyři kusy z dvanácti s tím, že potřebuje housky k párkům baleným po osmi. To provede se třemi baleními, dohromady tedy chce 24 housek. Stejný počet by měl i v případě, že by koupil dvě celá balení. (tom.nosek)
  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)

Reklama

Reklama