Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je fajn ze dvou důvodů: ten první je určitě Steve Martin, ten druhej to, že nedodržuje klasický schéma, kdy se nařehtáte jen první část filmu a ve druhý zbyde jen trapná rodinná limonáda. I když to chvíli vypadá, že se k cukrový vatě schyluje, zklamání se nekoná a jízda pokračuje. Bezva! ()

Reklama

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Většina hlavních představitelů se pitvoří a nesnesitelně přehrává. Zejména ze Steve Martina mám osypky. Nepřijde mi vůbec vtipný a stejně tak ani jeho šílený přístup ke svatbě dcery. Navíc po tomhle filmu se nedivím, že všichni chtějí žít "americký sen", protože peníze rozhodně nikomu z nich zřejmě nechyběly. Kdyby to tak byla realita.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro každého otce je těžké smířit se s tím, že jeho holčička už není malá, v jejím životě je nový muž a bude se vdávat. To je základní motiv příběhu. Mě to čeká taky, takže mám pro Georga Bankse pochopení. Druhá strana mince je ta, že připravit takovou svatbu, navíc se spousty příbuznými není snadné ani levné. Komedie ale v principu jen naznačuje a bral bych ji spíše jako rodinou přípravu před svatbou v rodině... Kimberly Williams-Paisley v tomto snímku debutovala. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Nina (Keaton) přijde zaplatit kauci za manžela (Martin), zazní poprvé a naposledy jeho celé jméno George Stanley Banks. (Nocturno culto)
  • George Banks říká, že nechce, aby ho svatba přivedla na buben, a následně zjistí, že stojí na ulici v županu. To samé se stalo jiné postavě Stevea Martina ve filmu Cvok (1979). (HappySmile)
  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)

Reklama

Reklama