Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

klerik 

všechny recenze uživatele

Na Cravena dopadla kliatba. A Wiliamson je netvor. Ale jedno im treba uznať - natočiť úplne obyčajné béčko tak, aby sa od úvodnej scény stále len zhoršovolo, to nedokáže len tak každý. Najväčšou chybou je, že film absolútne postráda cravenovský nadhľad a tvári sa prilis vážne. Scenárista sa "zúčastnil" len kvôli reklame, Christina ma pekné oči a najlepší bol nakoniec ten pes... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na horor koprodukce Ameriky a Německa servírovaný v popůlnočním čase slušný výkon! Vyvaroval se nesmyslností a obstojně se popasoval s efekty. Příběhu hodně pomáhají známé tváře, ať je to Pacey z Dawsonova světa nebo Fincherův Mark Zuckerberg. Jen bych si představoval pohlednější protějšky a více lekavých scén ve spodním prádle! :-) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby to bol ikstý diel Howling, tak nepoviem krivého slova. Ale film od Wes Cravena a Kevina WIlliamsona? Film s réžiou bez invencie a so scenárom tancujúcom v rytme klišé? Okolnosti nakrúcania nasvedčujú, že názov filmu je viac než len výstižný, no neviem si predstaviť, žeby v akejkoľvek fáze prípravy to mohlo vyzerať na film, ktorý bude dôstojným krížikom vo filmografii oboch tvorcov. Neprehliadnuteľným ale určite je a to najmä kvôli neskutočne zlým CGI, otrasnej kamere a jednej z najhorších premien na vlkodlaka v dejinách. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Filmy o vlkodlacích nemám ráda a tenhle kousek můj názor opravdu nezměnil, spíše naopak. Začátek sice vypadá docela slibně a tak jsem začínala být ráda, že jsem si to nakonec pustila, ale jakmile se na obrazovce objevil vlkodlak a děj začal být akčnější, šlo všechno do kytek. Trikově je to hodně špatně zvládnuté, vlkodlak připomínal spíše přerostlého mončičáka a způsob, kterým likvidoval své oběti, mi přišel jako vrchol žánrového klišé. Do toho si zakombinujte spoustu trapných hlášek, přidejte scény, které nechtěně parodují celý film, a máte něco, co vás místy dost pobaví, ale ne tím způsobem, jakým to tvůrci původně zamýšleli. K dobru můžu filmu přičíst snad jedině sympatické sourozenecké duo a zvlášť Christinu Ricci, která se mi zde docela líbila. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Považovať tento film za horor kvôli nejakému pobehujúcemu digitálnemu vlkolakovi je blbosť. Film nemá absolútne žiadne napätie, len celkom slušnú akciu a pár parodických vtipov a už je koniec. Craven mal v tomto prípade radšej zostať pri nejakom tupom vyvražďovaní teenagerov nejakým chladnokrvným vrahom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama