Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak... Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla? Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje... Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena a scenáristy Kevina Williamsona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak by Craven v tom istom roku nenatočil druhý film ,asi by som naňho zavrhol. Je to ponuré, má to dobrú hudbu. Ale toť vše. Triky sú pod moju úroveň očakávaní, ľakacie scény sú presne tam, kde by ich divák čakal, bez prekvapenia, teda aj málo účinné a o nejakom scenári sa tu moc hovoriť nedá. Všetko to navyše asi umocňuje fakt, že Ricci mi prišla znovu nadmieru nesympatická. Hlavne, že to zbytočne nenaťahovali. 40%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti, takže haúúúúúúúúúúúú! Naneštěstí pro Prokletí vyju solidárně s těmi, kdož vyjí nad trapností scénáře a slabostí hereckých výkonů. Jestli ještě někdo takhle zprzní mé soukmenovce, nechť vezme na vědomí, že přede mnou se nikam neschová a stříbrná kulka mě nezastaví. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší film, co Wes Craven udělal. Ale řekl bych, že ani nejhorší. Já si na Prokletí budu pamatovat, protože patří do série filmů, které jsem viděl s tátou v kině, kdy jsme si nemohli tehdy vybrat film. Horor to není, komedie taky ne. Spíš vcelku zábavný film obojího, přesně jak to Wes umí. Vtipné je, že tady najdete mnoho zajímavých herců, kteří se později uchytili. Třeba Judy Greer a nebo Jesse Eisenberg. Já si z roku 2005 a z kina pamatoval pouze finální scénu. Po dlouhých šestnácti letech se můj názor nikterak nezměnil. Ale to, že jsem si na něj vzpomněl po šestnácti letech něco vypovídá že... Každopádně záplatka je snadno předvídatelná, ale rád jsem se nechal ukolébat tím, že nevím jak to dopadne. Stále je to slušná jednohubka o Vlkodlacích v LA. A není to žádná romantika se skákáním po stromech a se třpytivou kůži. (55 %) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

wow...vrieskajuca Shannon Elizabeth zozrata vlkodlakom na zaciatok filmu, tak to je teda uvod ako sa patri. Nema cenu sa rozpisovat, ze film je s*acka a preco je taka s*acka, staci si ho pozriet. Podivna mi je vsak pritomnost Christiny Ricci, ktora po Allenovom Anything Else a oscarovom Monstre skutocne zmenila zaner...a mimochodom, upircence su aj tak viac cool ako vlkodlaci. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)

Reklama

Reklama