Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (193)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se styděl za Woodyho a jeho neobratnost. Trpěl jsem za něj při každém dobývání ženy na rande. On na ně inteligencí, oni na něj nezájmem. To většinu odradí, ale Woody hledá lásku všude kolem sebe. Přitom jí má celou dobu téměř u nosu. Patálie amatéra v namlouvání, kde se mu každá směje, ale on to bere velmi vážně. Chvíli si namlouvá že je troska a za chvíli povstane jako Alfa samec, kterému shoří ego během prvního oslovení neznámé dívky. Neurotik, romantik, hypochondr a blázen. Oproti jiným Woodyho filmůn, jsem k hlavnímu hrdinovi cítil sympatii. Moderní vtipná Casablanca. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tahle Woodyho parafráze na Casablancu je přesně ten typ filmu,který mi dokonale sedí.Inteligentní konverzační komedie s vypilovaným scénářem,skvělými herci (Diane Keaton skutečně exceluje) a plná skutečných životních pravd,které jsou někdy kruté,ale ve filmech Woodyho Allena vždycky podané s lehkostí.I když Woody Zahraj to znovu, Same nerežíroval,je to skutečně "jeho" film a z těch jeho filmů se mi víc líbila jen Annie Hallová.A to je známka kvality.95 % ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Love is such a strange phenomenon. Strange and exquisite. Před Alvym a Annie, před Borisem a Sonjou, byli zde Allan s Lindou, kteří žili v nepřirozeném světě, kde i jejich podivnost přirozeně vyčnívala. Něco nebo někdo jim do ucha šeptal, jak se mají chovat, a co mají dělat, a tak udělali přesný opak - zamilovali se, s láskou i bez ní, s city i bezcitností. Našli se ve své ztracenosti. Jenže svět nepřirozený podivnou přirozenost zabijí, a tak naši dva hrdinové po chvilkovém milostném zatemnění mysli a rozjasnění srdce vrátili se tam, kam rozum jejich chtěl. Na cestu vyšlapanou a bezpečnou, se vzpomínkou tak blízkou jako ve skutečnosti vzdálenou. Na ten život prožitý v jednom jediném dni. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie, která navzdory svému stáří neztratila nic na své zábavnosti. Celou dobu jsem se skvěle bavil - tohle je film, který mi mimořádně sednul. Woody je tady tak roztomile praštěnej, že si ho nejde nezamilovat. Současně se už zde objevují některé motivy, k nimž se Woody ve svých pozdějších filmech opakovaně vracel (partnerský rozchod, nevěra, nedorozumění mezi muži a ženami...). A Diane Keaton je tady prostě úžasná. Btw. film jsem viděl dvakrát - v originále i v dabingu - a český dabing je dost hrozný - Woody Allen mluvící hlasem Oldřicha Kaisera, to fakt ne-e. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama