Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně velká ptákovina. Jeden starý dům, v něm malá holčička a tajemný hlas. Z velkého potenciálu však neschopný režisér nedokáže vůbec těžit. Snímku chybí napětí, atmosféra a bát se u něj určitě nebudete. Funkční lekačku jsem zaznamenal jen jednu a fungovala pouze kvůli kvalitě zvuku. Nebýt schopného herce v hlavní roli, jehož talent je však použit jen minimálně - a vcelku zajímavého - ne však originálního - hudebního doprovodu, byl by to jasný odpad. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, leč průměrný a ničím nepřekvapivý duchařský horror. Používá obehrané schéma: "V domě se v minulosti něco nehezkého stalo, takže na nové nájemníky, kteří dům "překvapivě" zakoupili za levný peníz, tu čeká pěkné dusno". Lekačky jsou předem odhadnutelné, ani moc nevyděsí. V tomto aspektu film za většinou asijských duchařin trochu pokulhává. Ale abych jen nehaněl, Amityville Horror je solidní řemeslo se slušnou atmosférou a herci. Za zkouknutí jistě stojí. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasickej priklad soucasne ackove horrorove produkce. Remake, ktery vyhazuje prakticky vse co je na originalu dobreho a strasidelneho a nahrazuje to zbytecnymi triky, nepresvedcivymi herci a lacinymi lekackami. Proste v jedny rade s prumernymi az srackoidnimi kusy jako je novej Dawn of the Dead nebo TCM. Netreba vic dodavat, ruce pryc, ponechat nezkusenym teenagerum. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kruh a 3:15 zemřeš, řadím mezi ty nejvíce komerční Horory 21. století, do kterých se mi nikdy nechtělo. No, dnes přišla řada na jeden z nich. Paradoxem je, že i když jsem to neviděl do dnešního dne, vždy když jsem se ocitl v noci vzhůru a bylo 3:15, vzpomněl jsem si právě na tento Horor. V dnešní době, kdo tohle ještě neviděl, může být lákadlem stejně jako pro mě, Ryan Reynolds, který tu byl přímo excelentní. Více to rozebírat nebudu, ale musím uznat, že 3:15 zemřeš, je vážně dobrý Horor. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Do domu, který je opředen tragickou událostí, se nastěhuje milá rodinka. V 3:15 ráno se začínají probouzet temné síly zla, které děsí všechny obyvatele a navíc štvou manžela proti své ženě a nevlastním dětem. V závěru jim jde už opravdu o život a veškeré dění vyústí v napínavé finále. Celkem slušně natočený horor s dobře vystupňovanou atmosférou. Moje oblíbená Melissa George napomohla tomu, že se mi film líbil ještě o něco víc. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Melissa George (Kathy) v jednom rozhovore uviedla, že počas natáčania filmu sa jej naozaj stávali nevysvetliteľné a nadpozemské veci. Zažívala skutočný horor a strach vo filme z jej strany nebol hraný, ale reálny. (misterz)
  • Film tvůrcům vydělal spoustu peněz, nicméně majitelé domu z úspěchu takovou radost neměli. V obavě z nájezdů turistů do poklidné části Long Islandu dům přestavěli tak, aby nevypadal úplně přesně jako na záběrech z filmu. Navíc docílili toho, že se změnila jeho adresa. Slavná 112 Ocean Avenue, Amityville už neexistuje. Všichni místní ale dobře vědí, kde se hrůzostrašný dům nachází, takže se dá s jejich pomocí bez obtíží najít i dnes. (pornogrind)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama