Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ona je drsná policistka bez slitování, on dobrosrdečný učitel, který jen pronásledoval zloděje ukradené dámské kabelky. Na policejní stanici ale skončil on. A právě na základě těchto událostí vznikne životní pouto dvou mladých lidí, kterým život zrovna dvakrát nepřeje. Jak se dá vypořádat s nepřízní osudu? A vyplatí se vůbec bojovat? Režisér Jae-young Kwak (My Sassy Girl, The Classic) i do třetice originálním způsobem obohacuje vody romantického filmu. (numi)

(více)

Recenze (90)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ne že bych záměrně vyhledával romantická dramata, ale tohle mi vážně sedlo. Příběh možná plný klišé, ale režisér Jae-young Kwak to umí zabalit do vlastního stylu a postupů, tak že mu to sežeru i s navijákem. Nádherné vizuální zpracování některých scén, spousta nápadů, vtipné situace a dialogy, a hodně emocí, které mě dojaly. A i to zapracování akční krimi složky se povedlo na výbornou. Mám tušení, že další díla tohoto režiséra u mě budou častým hostem. OST je fakt výborné, za zmínku stojí, že je tam i skladba Tears od mých oblíbenců X-Japan.Musím dát pět hvězd mimo jiné i za neodolatelnou Ji-hyeon Jeon, taky proto, že se mi toto dílo od Jae young Kwaka líbí zatím nejvíce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak zprvu sem si ani nevšim nějaký podobnosti s My sassy girl, ale jak sem tak nad tim zapřemýšlel, což teda dalo docela namáhu a moc se mi do toho nechtělo, ale tak sem si řek, kdo nic nezkusí, nic se nedozví, takže sem zapřemýšlel a musim uznat, že to některý příběhový prvky rozhodně podobný má, nicméně to mi ani trochu nevadí a první polovina se mi hodně líbila, taková milá pohodová a docela komediálně a zábavně podaná a k tomu roztomilá Jeon Ji-hyeon, jenže pak je brutální řez do příběhu, nastupuje rádoby velký drámo a mě to přestalo bavit, přišlo mi to trochu brzký, přece jenom hodina tohohle ubrečenýho drama byla docela dost, i když je pravda, že to bylo dobře natočený a ta legenda zajímavá a pěkně podaná ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je jakousi sérií romantických a komických scének, které však naštěstí drží pohromadě a netříští se. Jsou pevně spoutány a drží u sebe i přesto, že by bylo tak jednoduché z pout vyklouznout (viz. seznamování). Druhá půlka balancuje na hranici lidské tragédie, černého humoru a zasněné romatiky. Obě polohy filmu sedí a jsou podány bezchybně. Jako celek však přesto působí film roztržitě. Je to neduh, který je nutné vytknout, ale zároveň je i pochvalou. Celý příběh má totiž nějakých pět šest emotivních vrcholů, z nichž každý (do jednoho) by stačil na samotný film a dostatečně naplňující závěr. Windstruck je jako diamant, který čeká na obroušení. Po celou dobu víte, že jste nalezly nádherný a jedinečný kousek, ale zároveň je také zřejmé, že po pečlivém "obroušení", může být vše ještě o krapet lepší. Sice ne již tak monumentální, ale přece jen o kousíček dokonalejší. PS: Orchestrální improvizace na základních melodiích amerických popkulturních hitů jsou naprosto odzbrojující. Před člověkem, který dělal hudbu, uctyhodně smekám. [srpen 2006] ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Na konec roku jsem si nadelil tuhle korejskou tezkou romantiku. Podtrhuji tezkou. Nebudu to nejak zvlast probirat, ale urcite tedy ne tak dokonale jako predesle My Sassy Girl a the Classic. Presto nejsem zklaman a i kdyz kolegove hodnotici tento film maji pravdu hlavne ohledne celkove tezkopadnosti stale se podle meho jedna o velice poutavy srdceryvny filmecek. Proste s Ji-hyeon je to platonika a to se neda jinak nez se nechat takhle unest ... 5 hvezd. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, proč někteří tvrdí, že tento film by se měl jmenovat My Sassy Girl 2 až do posledních několika sekund, které mě naprosto dostaly. Docela dobrý nápad, jen by žena měla být opilá :). A teď k samotnému filmu. Necelá první polovina byla skvělá, příjemná a svižná. Pak začala trochu nabývat na závažnosti a konec byl jistě pro mnohé srdcervoucí, pro jiné křečovitá snaha prolít divákovi/divačce slzy. Já jsem někde uprostřed, ale dojem je vcelku příjemný. Ji-hyeon Jeon báječná a hudební předělávky taktéž. Dokonce mi ani příliš nevadily akční scény, jen mi připadá, že se místy příliš vleče. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Hudební stopu nahrála pražská filharmonie pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. (Vavča)

Reklama

Reklama