Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně dobrá Vánoční komedie, u které jsem si říkal, že Sám Doma by se řadilo jen těsně před tento kousek.Bohužel ale s přibývajícími minutami film ztrácí na kvalitě a posledních dvacet minut už mě to ani tolik nebavilo.Takže příjemná komedie, ale myslím, že 85 % na csfd je poměrně moc.Pro mě to je za 65 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Hughes .. Pro mě nejlepší a nejzábavnější část ze série o rodince Griswoldovic. Až k Vám přijedou na Vánoční svátky rodiče, tchýně a bratr, určitě si neužijete tolik co při sledování tohoto snímku! Kultovní "řezání stromečku", osvětlování domu, sjezd na pekáči nebo přiškvařená kočička.. Vánoční stoprocentní klasika. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Výborná vianočná komédia plná už asi kultových scén ("stromček", veverička, starý otec, pečený moriak, vysvietený dom). No tým, že sa film pokúša mať aspoň jednu vtipnú scénu na 10 sekúnd, občas sa stane, že to nevyznie smiešne, ale trápne (predbiehanie pod kamión, spúšťanie sa na tej plechovej veci, Randy Quaid...) Aj napriek banálnemu scenáru však v konečnom dôsledku vyznieva táto komédia veľmi dobre - *** 1/2, pokiaľ to pozeráte na Vianoce a máte dobrú vianočnú náladu, tak za ****. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold je perfekcionista toužící prožít dokonalé vánoce. Pro splnění cíle si v lese vybere vánoční stromeček velikosti paneláku, vyrve ho i s kořeny ze země, namlátí na dům 25.000 žárovek, přivítá veškeré pozvané i nepozvané příbuzenstvo a prostřednictvím mé nejoblíbenější vánoční komedie odvypráví příběh, který nechci nikdy prožít, ale rád se na něj pravidelně dívám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $71,319,526Tržby Celosvetovo $72,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,929,706Tržby za predaj DVD v USA $99,329,525║ strašná povrchná slabota ako toto môže niekoho baviť, fakt baviť a 83% na csfd, hmmm dobré /20%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • V scéne, keď Clark (Chevy Chase) začína ozdobovať dom a stojí na rebríku, je mu vidno na hodinky s hýbajúcou sa sekundovou ručičkou, rovnako je vidno zobrazený čas 6:45. V tomto zimnom období ale nikde v USA nie je taký jasný slnečný deň. Aj v tej najjužnejšej časti Spojených štátov počas decembra slnko nevychádza skôr ako o 7:00. V scéne je už vysoko nad horizontom. (megacik)
  • Keď sa večer Arthur v posteli pozerá na plagát na strope, je posteľ asi meter a pol od stropu, avšak keď sa neskôr Clark prepadne na túto posteľ a prederaví plagát, je posteľ ani nie pol metra od stropu, a chýba tam plagát s korytnačkou. (megacik)
  • Dům sousedů rodiny Griswaldových je ten samý, ve kterém žije rodina Rogera Murtaugha (Danny Glover) ve všech dílech série Smrtonosná zbraň. Budova stojí ve studiích Warner Bros. (Krissty)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno