Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že nebyl film cenzurou pouštěn. Zato se divím hercům, že mohou v tak hnusných filmech hrát, hlavně Prunelle Ransome (těhotenství). Ten úvod s konkrétním daty genocidy dětí a pak tento vymyšlený hnus, to mi dává dohromady něco jako tvůrcovu pokálenou vizitku. Nicméně Serrador filmové řemeslo zvládá dobře, za to ty dvě hvězdičky . Ale jinak si myslím, že takovéto filmy nic dobrého nepřinášejí, ba právě naopak. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá záležitost ze sluncem zalitého Španělska, hned v úvodu dostane divák pár facek, zřejmě si tvůrce chtěl pojistit, že bude dávat pozor, po pravdě já chvíli zvažovala, jestli to nemám vypnout.. Nicméně odhodlala jsem se a lupla příběh manželského páru na dovolené, jak já jim rozuměla, že nechtějí být v rušném a hlučném městě a touží po klidu a tichu ostrova... Ta tísnivá atmosféra na mě dolehla ihned po příjezdu, prázdná restaurace, prázdný obchod, prázdný penzion a ta hudba k tomu.. Finále mi vyrazilo dech, zatím se z toho vzpamatovávám... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hororový žáner má svoje mantinely a oproti žánrom iným, pri ňom často býva dôležitejšie "ako", než "čo". Detskí vrahovia sú výnimkou; myšlienka je to natoľko alarmujúca, že ani nepotrebuje prekvapovať, so znepokojivosťou by vystačila. V Who Can Kill a Child?, popri špičkovej atmosfére, kvalitných hercoch a nervóznej hudbe, nechýba jedno zásadné "čo" a teda krásne zvrátený nápad pár minút pred koncom. Nechcem spoilerovať, ale ona jediná scéna dotiahne bezvýchodiskovosť námetu do takého maxima, že Vám vraždiaci haranti prídu ako zlo, ktoré dokážete eliminovať. Cez to všetko. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Serrador po La Residencia (1969) natočil další výborný film, se skvělou, dusivou, prosluněnou atmosférou... Příběh manželského páru, který přijede na ostrov na kterém nejsou prakticky žádní dospělí, jen děti... A s těmi dětmi není opravdu něco v pořádku... Ať mi nikdo netvrdí, že se King při psaní Kukuřičných dětí neinspiroval tímto kouskem... Nebo tvůrci The Children (ne, k Eden Lake bych tenhle film rozhodně nepřirovnával)... Je docela s podivem, že kromě tohohle kusu a La Residencia jsou Serradorovy filmy prakticky nesehnatelné a co si budeme nalhávat, pokud jsou jeho ostatní filmy stejně kvalitní (a já nevidím důvod proč by neměly být) je to obrovská škoda... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Hned při dlouhých úvodních titulcích filmu jsem si myslel, že jsem si spletl film a dívám se na nějaký dokument o zvěrstevech, která se páchájí na dětech. Dle názvu filmu jsem totiž očekával nějaký španělský horror o vrahu malých dětí. Jenže tento film není ani jedním ani druhým. Ve skutečnosti je to velice atmosferický snímek, který je mixem loňského povedeného horroru Eden Lake a pro někoho kultovního D´Amantova Antropophaguse. Who can kill a child má jako Eden lake stejné hlavní hrdiny a záporáky, atmosférou vylidněného prosluněného města s všudy přítomným zlem se zase přibližuje Antropophagusi. Mě se tento mix velice líbil a za unhappy konec přidávám hvězdičku navrh. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)
  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)

Reklama

Reklama