Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dům u jezera jsem viděla už dřív a líbil se mi, přestože na jeho adresu padlo spoustu žlučovitých výlevů. Není pak divu, že na Siworae jsem byla zvědavá a taky se bála a ono nebylo proč. Není to sice objev filmového penicilinu, ale schopnost pohladit po duši má. Je křehký jako ten muž, jako ta žena, jako ty rukavičky, co se pustily po moři....... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný srdce rvoucí milostný film, který nutí k zamyšlení o lásce. Perfektní film se spoustou krásných scén a detailů. Trochu depresivně podbarvená hudba k ještě většímu zpestření zážitku. Scénář je velice dobře napsaný a divák si herce hned zamiluje. Záběry na dům a pláž jsou úžasné a celkový film mi vyrazil dech. Výborně prolínající se příběh, záběry a hudba dělají z Korejského Il Mare neuvěřitelně krásný film, který nadlouho uvízne v paměti. 95% ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa mi pred rokmi dostala do rúk aj americká prerábka s presladeným duom v hlavnej úlohe. Siworae je minimálne o triedu lepším filmom, fungujú emócie, výrazové prostriedky, symbolika, a tak jedinou nevýhodou ostáva snáď len spomínaný fakt, že som to už raz videl a v horšom prevedení. Preto možno nie na full, ale "len" na 4/5. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, neviem čo k tomu napísať, pretože som sa nechal zlákať dobrým hodnotením, ale hlavne správou, že ide o lepšie spracovanie originálu podľa , ktorého vznikla dosť nezáživná romantika s K. Reevesom a S. Bullock - Dom pri jazere. Po zhliadnutí musím povedať, že kórejský originál je síce pozeratelnejší, ale vo výsledku rovnako nezáživný a rovnako na hlavu. Nemá cenu sa rýpať v deji, pretože by som mal viac otázok ako odpovedí, ale je to jedno. Film ma nezaujal a preto ma nezaujímajú ani odpovede na otázky prečo je toto tak a tak...Po dlhšej dobe slabší kórejský film. 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemně nápaditý příběh, který z člověka neždímá city jako z mokrého ručníku a hodinu a půl si zkrátka jen tak tiše plyne. Najde se v něm několik menších "ale", mezi nimiž je třeba otravná kamarádka (jestli měla být vtipná, tak se omlouvám, ale asijskému humoru nerozumím)... Ovšem jinak bez výhrad. Pěkné. Děkuji Petfruf, která mě k tomuhle filmu nenásilně donutila. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)
  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama