Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Marius 

všechny recenze uživatele

Romanca par excellance, s neuveriteľne funkčným nápadom ako budovať príbeh lásky dvoch osamelých ľudí. Prostredníctvom listov vhadzovaných do poštovej schránky, pre ktorú tak celkom neplynie čas sa hlavné postavy zbližujú napriek zdanlivo neprekonateľnému odstupu. Il mare citovo nevydiera, je príjemne krehký, berie veci s odstupom i humorom (varenie a dabingové štúdio) a hlavne je oprostený od všetkých príliš "veľkých" slov, čo mu dáva punc ( temer) uveriteľného príbehu. Výborný je klavírny soundtrack, ktorý navodzuje príjemne uvoľnenú, miestami až nostalgickú atmosféru. Po vizuálnej stránke je to dosť "mäso" , najmä kompozície scén sú výborné. Prekvapivo krátka stopáž nedáva filmu možnosť roztiecť sa či nudiť. A ešte niečo je na tomto snímku fantastické....a síce, že i milovník tragických koncov si žiada pre aktérov happyend 10/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spíše než o romantickou komedii se jedná o drama se zajímavou zápletkou pohrávající si s "cestováním v čase". Jednotlivé zvraty dokonce dávají smysl, což bych nečekal (po zkušenostech s Project Makeover / Go Go Sister (2006) a Cyborg Girl / Cyborg She (2008). Jak celý film dopadne jsem odhadl už na 35. minutě, ale naštěstí to nevadí, snímek je dost působivý i tak. ()

Reklama

Bajda 

všechny recenze uživatele

Film s krásnou hudbou, poetickými záběry, barvami a atmosférou. Zkrátka a dobře vším, co se mi tak líbí na asijských filmech. Nejdřív jsem viděl hodně průměrný remake Dům u jezera a (i když už jsem viděl i horší remaky) srovnat se to nedá. Všechno, co je na tomhle filmu krásné v americké verzi mizí a místo toho sází Amíci na hvězdné obsazení v podobě Keanu Reevese a Sandry Bullock, čímž ničí krásnou atmosféru originálu... joo tak už to dneska chodí... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Možno trochu moc gýč, ale to nevadí, kebo ke to strašne pekné. Pekný je príbeh, pekné sú myšlienky ("Dôvod prečo trpíme, nie je ten, že naša láska je v koncoch, ale že stále pokračuje. Aj keď už je po láske..."), pekná je hudba, pekná (krásna) je Ji-hyeon Jeon a najkrajší je záver. Ideálny film na romantický večer vo dvojici. A nezáleží, či sa zrovna nachádzate v rovnakom miléniu. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Skutečně krásný a originální film, na němž je výborně vidět ta obrovská rozdílnost asijského přístupu k vytváření atmosféry a vyjadřování pocitů, kdy slova jsou v podstatě jen doplňujícím prostředkem. Celý ten příběh lásky napříč časem je velmi poetický, nápaditý a dojemný. Jeho ztvárnění vyniká asi hlavně přirozeností s jakou se děj odehrává, nádhernou kamerou, tradičně vynikající hudbou a samozřejmě okouzlující ústřední dvojicí. 95% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)
  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama