Reklama

Reklama

Xiang zuo zou xiang you zou

  • Hongkong 向左走.向右走 (více)

Obsahy(1)

Film je adaptací "pohádkové knížky pro dospělé" taiwanského autora Jimmyho Liaoa. Vypráví o tragikomickém údělu dvou lidí (Gigi Leung a Takeshi Kaneshiro), v jejichž osudu je napsáno, že patří k sobě, ale prozřetelnost vždycky nějak škodolibě zabrání tomu, aby se setkali. (Morien)

Recenze (31)

tombac 

všechny recenze uživatele

Johnnie To umí zabodovat i na romantickém poli a zinscenovat okamžiky, kdy se citlivý člověk prostě neudrží a začne bulet jako želva. Dojemný příběh o tom, že osudová láska může být mrcha a dva mladí lidé, co se mají strašně rádi a touží po sobě, se neustále míjejí, ačkoliv jsou si ve skutečnosti pořád nablízku. Finále bylo drtivé, moje slzné kanálky dostaly zabrat a málem jsem zapomněl na to, že jsem se předtím rozčiloval nad typicky hongkongským excentrickým projevem nucených partnerů našich hrdinů, které se hodí především do taškařic se Stephenem Chowem, a ne do pěkné romantiky. Ale následnými minutami sis to u mě, Johnny, bez problémů vyžehlil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tí Poliaci sú v každej prdeli! V každej prdeli... Mno, začal som trošku od iného konca, ale ked' si predstavíte, že to bol napríklad sfilmovaný komiks tak, ako ja a prenesiete sa cez akékoľvek sračkoidné klišé s ultramega nadhľadom a tiež s pocitom z dobre vykonanej práce v nedeľu (!!), tak sa to dá pozrieť a dopozerať až do konca. Ale ak by ste chceli vidieť niečo, čo nie je tak infantilné ako toto, navyše s inteligentným, ba priam namakaným humorom a nie s nudličkami a srkaním u žrania, tak vrelo doporučujem tento film! ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších romantických zážitků, které jsem v čínské tvorbě zaznamenal; a aby ne, když snímek režíroval Johnny. Jde o zpracování populárního manga příběhu o dvou lidech, kteří si jsou sice předurčeni, ale díky čemusi - snad osudu - je jim souzeno se neustále míjet. Samozřejmě, tento základ již sám o sobě předpokládá, že divák musí umět trochu slevit ze svého pohledu na realitu, že jde v podstatě o pohádkový příběh. O nádherně natočený, geniální, pohádkový příběh. Doporučuji všem, kteří se rádi nechají strhnout nepravděpodobnou a krutě nádhernou fantazií. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Po docela hektické sobotě ideální film na zklidnění a krásné usínání (po něm, ne při něm ;^) ). Na rozdíl od jiných jsem neměla pocit protahování scén. Možná, kdyby šlo o dvouhodinové dílo, tak by mi to také začalo vadit. Ale při téhle stopáži to byl přesně tak pomalý a poetický film s krásným zakončením, jak to mám ráda. Prostě a jednoduše: Pohlazení na dobrou noc. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vtipný, svieži film, ktorý slovo osud, osudovosť, náhoda a láska posúva až k samej hranici pozerateľnosti. Myslím to v tom zmysle, že sa na film pozeráte a nechty sú neustále obhrýzované, pretože to hlavným hrdinom prajete a ono sa im to stále nedarí. Film ale nemá sklon zostupovať do klišé a aj napriek určitej bláznivosti, ktorú majú na svedomí hlavne vedľajšie postavy doktora a rozvážačky jedál, dokáže film na konci krásne dojať. Najkrajšie scény sú bez pochyby tie, kedy sa hlavný hrdinovia vidia na fotkách a retrospektíva z pred 13 rokov, keď boli obidvaja mladý. Krása a čistota čo sa týka emotívneho rastu a stupňovania je bezchybná a o to predovšetkým išlo. Skoro dokonalé a neskutočne príjemné. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama