Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Skandinávie Aguar byl svržen zrádcem Sligonem. Se ženou a synem Valiantem prchá do tajného koutu Británe, kde jim poskytne azyl král Artuš. Sligon však po nich stále pátrá. Aguar tedy vyšle Valianta ke králi Artušovi. Chce, aby se z něj stal rytíř a jednou získal zpět jejich království. Valiant se každým dnem zdokonaluje v rytířských disciplínách. Sir Brack jede prozkoumat okolí Kamelotu. Chce nalézt černého rytíře. Princ Valiant jej doprovází. Muži se rozdělí a domluví se na místě setkání. Tam je ale Valiant napaden. Podaří se mu utéci, je však zasažen šípem, ztratí vědomí a probere se až komnatách hradu ordského krále, kde se o něj starají princezny Aleta a Ilene. Sotva nabere trochu sil, přijede si pro něj Brack. Ordský král s dcerami se rozhodnou jet s nimi na Kamelot, neboť se za tři dny koná rytířský turnaj. Princezna Aleta s Valiantem se do sebe zamilovali, ale Aletin otec o tom nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh z čias Artuša a hradu Camelot o mladom kresťanskom vikingovi, ktorý sa chce stať rytierom. Chce splniť svoj sľub, k tomu však potrebuje vykonať hrdinský čin a premôcť nepriateľov. Mason je slabší záporák, preto príbeh nemá také napätie. Lepšie vyznievajú ortodoxní vikingovia a ich súboje. Hlavne akčné súboje a oheň na hrade vyzerajú veľmi dobre. Dokonca aj dialógov v akčných scénach je pomenej, čo pridáva na dramatičnosti, a to kvitujem. Príbeh je však jednoduchý, do toho klišé s romantickou líniou, sem-tam slabší humor. Hodnotenie: 65% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vikingové, družina krále Artuše, turnaj (s gumovými dřevci), dobývání hradu, souboj tělo na tělo (plech krásně řinčí), hudba Franze Waxmana, půvabné ženy a vlasový sestřih titulního hrdiny, který zrecykloval Burton v Karlíkovi a továrně na čokoládu. Co víc si od širokoúhlého technicolorového dobrodružství přát?! ()

Reklama

padina 

všechny recenze uživatele

Na to, jak vypadá, se princ Valiant umí dost dobře o sebe postarat. Škoda, že mu nedali na ty nožičky nějaké slušivé gatě. Ovšem v závěrečné bitvě je to fakt frajer, a to snad ani nemá dubléra. Jinak je příběh celkem průměr, už také s ohledem na dobu vzniku. Edit - po druhém zhlédnutí musím přidat, protože je to opravdu milá rytířská podívaná se vším, co k tomu patří - stateční artušovci, krásné ženy, podlý zrádce, velká bitva a samozřejmě finální souboj, kdy do toho oba protivníci fest řežou, až se štíty ohýbají. Příjemná zábava. /// Mimochodem, narazila jsem na stránku o původním Fosterově komiksu - ten účes je věrně převzat právě odtamtud. (http://www.militaria.cz/cz/clanky/komicka-sekce/harold-r-foster-prince-valiant.html)/// ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Stařičký dobrodružný pohádkový příběh v dnešní době působí mile naivně. Pěkná výprava odpovídající době vzniku filmu, pestré kostýmy, příjemní herci a rytířské souboje bez trikové dopomoci mi dovolují přehlédnout poněkud neobvyklý a neslušivý účes hlavního hrdiny, ve stylu našeho krále Kazisvěta VI. z filmu Princezna se zlatou hvězdou. Asi to v té době letělo. ()

fikee 

všechny recenze uživatele

Přicházel jsem tomuhle filmu celkem dlouho na chuť. Mezi největší klady skvělé fyzické herectví hlavních představitelů - možná se mlátěj dřevěnýma mečema, ale rozhodně u toho nevisí na drátech, nejsou zpomalováni či zrychlováni ani střiháni v tempu tlukotu srdce běžícího geparda. Výsledkem je naprosto jiné chápání a snímání akčních scén a musím říct, že tohle živočišné podání má něco do sebe. Stejně tak naivita, nesofistikovanost a nekorektnost hollywoodu 50.let. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama