Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (166)

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se musel přemáhat dát tomu 2 hvězdy.Opravdu větší blbost jsem dlouho neviděl.Onen údajně 13 hoch vypadá ,tak na 10 let.Nejvíc mě tom fascinuje ,jak nemá sebemenší pud sebezáchovy a bez bázně a hany se vrhá na nepřátele. Pak mě velice pobavil tem mladík co bydlel mezi s zdma což byla totální blbost kde by se tam takový chodby vzaly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wesley Earl Craven vybudoval pevné základy svojej režisérskej kariére, keď natočil kultové snímky "Hory majú oči" a "Nočná múra z Elm Street". To ho vystrelilo medzi špičku horrorových filmárov. Nezaspal však na vavrínoch a pokračoval v točení nevšedných, originálnych snímkov. Jedným z nich je aj film "Ľudia spod schodov" (The People Under the Stairs), ktorý podľa vlastného scénara zrežíroval v roku 1991. Tento bizarný titul o jednom zvláštnom dome a ešte zvláštnejších obyvateľoch, ktorí v ňom žijú, je neprávom opomínaným produktom z dieľne tohto významného amerického horrorového režiséra. Cravenovi "Ľudia spod schodov" stoja za pozornosť. **** ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Známa dvojka z Twin Peaks si zopakovala manželstvo vo filme, no a pozrime sa, ako im to ide! Ich domček je plný prekvapení, detičiek s rôznym vkusom, majú zaujímavý vzťah k návštevám a radi vykonávajú generálne upratovanie. Možno je to zlátanina, možno sa Wes Craven potreboval len vyventilovať od tých klasickejších scenárov, no určite potešil značnú časť hororového publika, ktoré mu rado dá palec hore a možno aj nejakú hviezdu naviac. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ranně devadesátkový kousek s typickým zvukem a hudbou. Člověk by si měl občas zabrnkat na nostalgickou vlnu. Skoro 2/3 času se to pohybovalo na spodní hranici 3*. Komedie je to fakt dobrá, avšak ke konci se to proměnilo v pořadný guláš. Jednotlivé ingredience přestali úplně fungovat. Vznikla jen rozvařená hmota. Na druhou stranu maglajz nenáročného hororu a komedie do tehdejší doby pasuje, něco podobného natočit v roce 2010 už zřejmě nejde. 48%. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)
  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama