Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

kareen 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem takový ten klasický hudební film o vzestupu a pádu jedné kapely, plný drog a destrukce jednotlivých členů, ale nakonec to tak vůbec nebylo. Protože pod vším tím rockovým pozlátkem o slávě a nespoutaném životním stylu se skrývá moc příjemný a vtipný příběh o dospívání, lásce, přátelství a také o tom, že i když je cesta za poznáním a zkušenostmi důležitá, je dobré mít se nakonec kam vrátit. A i když je hlavní trojice propagonistů hodně sympatická, mojí jednoznačnou favoritkou je jako vždy výborná Frances McDormac v roli starostlivé matky. Rocková hvězda nebo ne, jak ta uměla usadit Russella Hammonda, to byla fakt paráda. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je asi sen každého začínajícího novináře, v tomto případě studenta, být se svou oblíbenou kapelou na šňůře, poznat zákulisí, vztahy, mejdany a v neposlední řadě fanynky.. První polovina snímku mě nijak zvlášť neoslovila, nicméně ta druhá mi to bohatě vynahradila.. Zejména se mi líbila maminka v podání Frances McDormandové, pravidelně mě rozesmívala - „neber drogy“ + neúnavné telefonáty s následným „tvoje matka mě rozhodila“, krásná rolička se tu našla pro Philipa Seymoura Hoffmana, coby rádce a průvodce byl báječný, no a to mládě bylo zajímavé, Patrick Fugit u mě zabodoval.. Za zdařilý závěr dávám čtvrtou hvězdičku.. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vrchol Crowovej režisérskej aj scenáristickej tvorby. Rocková muzika v tej najlepšej podobe doplnená o príbeh chlapca, ktorý si k sláve pričuchol trocha iným spôsobom ako ostatný. Dojemný, pravdivý a hlavne krásny príbeh, ktorý spolu z hereckou elitou - hlavne McDormand, Crudup a Hoffman vytvárajú jeden z najlepších hudobných filmov aké kedy vznikli. Táto sonda do duše umelcov sa na nič nehrá, ale ani nemá tendenciu šokovať. Skrátka sa snaží podať skutočný obraz sveta komercie a starých zásad očami mladého chlapca. A funguje to. Humor, dobrá hudba, dramatické scény - dokonca sa film môže pochváliť dokonalou lietadlovou scénou - dokazujú že Crowe ako tvorca dospel. Vrchol jeho tvorby aj žánru. Film, ktorý môžem pozerať dokola a vždy to skončí tím že si musím pustiť Zeppelin. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cameron Crowe | Hudba: Nancy Wilson | Produkcia: Cameron Crowe, Ian Bryce | Distribúcia: DreamWorks, Columbia | Štúdio: Vinyl Films | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 47,383,689 $ || Vypravujúci film mimo zvyknutých kolají. To je jeho najväčšia ťahová sila smerom do predu od začiatku do konca. Kvalitných filmov s hudobnou tematikou je naozaj málo, pretože sú veľmi ťažko vystavateľné, pretože hudobná vložka často rozbíja gradačnú tendenciu celku v posunu príbehovej linky. Almost Famous je jedným z podarenejších kusov, no práve ku koncu mu dochádza dych. I tak výnimočný kus. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Úvodní píseň zpívají Alvin a Chipmunkové. (griph)

Reklama

Reklama