Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat: Jako rokenrolový film je to mizerie. Jako vcelku příjemný (a dojemný) rodinný filmeček to ale obstojí. 100% nezávadný snímek, který neurazí možno aj starú mamu, čo vyrástla na dychovke a pekných ludových piesničkách. Řek bych, že by to schválila snad i speciální cenzorská komise SSM. Co mi neuniklo (a čeho jsem se dopředu obával): Přesto že se má příběh odehrávat v první půli 70. let, mezi řádky to občas zasmrdí nezbytnou politickou korektností 21. století. Marná sláva, pokrok/úpadek prostě nezastavíš. Zdá se, že ani ta sedmdesátá už nejsou co bývala. ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Scénárista musel přesně vědět, jak to v hudební branži chodí. Když jsem tento film viděla poprvé, přála jsem si to všechno zažít. Sen se mi splnil. V dnešní době to není až tak drsné jako v USA v 70.letech, ale najde se tu spousta věcí, které fungují stejně dodnes. A jet s kapelou na turné znamená prožít vše, co v tomhle filmu vidíte... Pro mě je toto nejlepší film na světě. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Atmosférická bomba s úžasnou dobovou hudbou a Nepopsatelným feelingem. Skvělý casting a samozřejmě neodolatelná Kate Hudson, která sice jako herečka poměrně zhasla, ale zde podala opravdu zářivý výkon. Majstrštyk pana Crowea, kterému se také v poslední době příliš nevedlo, ale díky tomuto snímku budu každý jeho nový film očekávat s mírným napětím. 100% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavý film o zákulisí světa rockových kapel se všemi atrakcemi svobody, alkoholu, trávy a nevázaného sexu, které se atrakcemi zdají být jen do doby, kdy člověk pochopí, že "skutečný svět" je někde jinde. I přes tento základní motiv atmosféra ani na chviličku neupadá do pesimismu nebo ještě hůř do moralizování, člověk se pořád pohupuje na příjemné vlně nadhledu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

83% ani náhodou. Dobropocitový film, ale nič viac, nič extra. Iba také poznanie, že Kate Hudson dlhodobo vyzerá na 30 a tu hrala vyšukanú šestnástku, tak trochu krok vedľa, najmä keď adeptiek na jej rolu bolo asi 20. A nič nové som sa nedozvedel. Akurát, že kapelníci radi preťahujú fanynky a tie ich ešte prenasledujú, len aby blanu odovzdali správne. A ešte som sa dozvedel, že niektorí muzikanti sú teplí, čo nebola novinka ani v starom Egypte. Takže neviem, nič moc celkovo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Film je zčásti autobiografickým vyprávěním ze života režiséra Camerona Crowea, který byl v mladších letech reportérem časopisu Rolling Stone. Skutečná skupina, se kterou byl Crowe na turné, byla The Allman Brothers Band. Postava Russella Hammonda (Billy Crudup) je částečně založena na Glennovi Freyovi ze skupiny The Eagles. (Hal_Moore)
  • Skutočný Lester Bangs zomrel na predávkovanie drogami v pomerne mladom veku. Na predávkovanie drogami neskôr zomrel aj Philip Seymour Hoffman, ktorý ho v tomto filme stvárňuje. (Arsenal83)
  • DreamWorks Pictures mal byť pôvodne výhradným distribútorom filmu. Ale týždne pred vydaním predali medzinárodné práva spoločnosti Sony kvôli rozpočtovým problémom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama