Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vlastně ničím zvlášť originální, barevné jak cukrářův sen a s tím přechodem k sentimentu a moralitkám se mohlo chvíli počkat. Děti bych klidně nechal řádit a vyniknout o trochu déle. Na druhou stranu, něco tak jednoduše povedeně kouzelného jsem už dlouho neviděl a líbí se mi to možná i více než kapánek přestylizovaný "Lemony Snicket's". ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vtip a hravost zdobí většinu fantasy příběhů, které mají původ ve Velké Británii. A těchto ingrediencí je dost i v příběhu o Nanny McPhee. Vidím tady paralelu s filmy jako byl Harry Potter, Mary Poppins, Letopisy Narnie...příběhy o dětech, ale zdaleka nejen pro děti. Reálné problémy viděné dětskou optikou a řešené s nadhledem a vtipně. A vyprávění pomáhají bizarní postavičky, úžasné lokace a výprava...to je mi velmi blízké a tu radost mi nepokazí ani naivní příběh. Někdy jsou věci opravdu jednoduše popsatelné...a nijak to neubírá na jejich důležitosti. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný pohádkový film s originální zápletkou a optimistickou atmosférou přibil do křesla i mou malou neposednou vnučku. Veselý i dojemný příběh se spoustou výchovné inspirace, plný barev a skvělých hereckých výkonů Colina Firtha, Emmy Thompson, Angely Lansbury i všech těch malých uličníků, mi zpříjemnil vánoční čas. Ráda se přiučím, jak zvládat tu naši zlobivou „demoliční četu“, protože na chůvu McPhee nemám telefon. Jenom si nejsem jista, budou-li její svérázné metody bez použití kouzel u nás účinkovat. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemne rozprávková rodinná komédia, ktorá vďaka britskému duchu funguje výborne snáď pre všetky generácie. Klasický príbeh a morálne ponaučenia zabalené v tak atraktívnej a humornej šupke musia rovnako potešiť deti i dospelých. Je možné tomu vyčítať infantilnosť i gýčovitosť, ale kto by to, úspešne sa vrátiac do detských čias, preboha, robil? (70%) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

skutocne dobrcyh detskych filmov, no kolko ich je? kolko za rok? deti su vdacni divaci, vela vydrzia, malo poznaju, ze... musi to byt zasadovy reziser, ktory dokaze z detskeho fillmu vytazit cosi viac. kuzlo, pekne farby, znamy pribeh ale novu, skvelu rozpravkovu atmosferu. nanny mcphee takym filmom je. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Herci Colin Firth, Emma Thompson, a Thomas Sangster spolu hráli už v Lásce nebeské (2003) a další herecké trio Colin Firth, Celia Imrie a Patrick Barlow se zase objevilo v Deníku Bridget Jonesové (2001). (imro)
  • Emma Thompson psala scénář k filmu celých 9 let. Pro porovnání – scénář k filmu Rozum a cit (1995) tvořila 5 let a získala za něj Oscara. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama