Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Byla by to asi tuctová, celkem příjemná, poměrně krátká, romantická komedie kdyby.......... v tomto filmu nehrál americký herec Johny Depp. Jakmile se tento sympaťák totiž dostane pořádně na scénu, zvedá úroveň tohoto snímku minimálně o jednu třídu a určitě je alespoň pro mě tím hlavním hrdinou, který se moc nepředvádí, ale přitom je vtipný, nenucený a zcela jistě nejlepším hercem. ps. Dělání toustů, no to byla nádhera. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh pokladajúci viac otázok než tých odpovedí. Dlhý, smutný a viac zdĺhavý než je nutné a miestami celkom dosť nudný. Príbeh rozprávajúci o tom, že keď sa zbavíte veľmi ťažkého bremena, bude človeku hneď lepšie, nie je tým, čo by som označil za zábavné ani dojemné, ale iba zvláštne. Snímka postráda dej, nejaký ten spád, alebo čokoľvek, čo by ho nejako oživilo. Filmy, ktoré sa snažia vyzerať čo možno najviac ako realita všeobecne nemusím. Každý skutočný zážitok je potreba nejako spracovať, aby z neho mohol vzísť kvalitný film alebo knižka. Jediným pozitívom sú dobré herecké výkony, ale zvyšok je jedna veľká nuda. Toto nie je dráma a už vôbec nie komédia. Väčšinu filmu sledujem protivného rozmaznaného mentála, ako robí bordel a blbosti. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama