Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

progression 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film nejenom o tom jak se mladík Benny stará o postiženou sestru Joon. Příběh se dostane ještě o level výše, jakmile se objeví "podivín" Sam (skvělý Johnny Depp, jehož výkon v roli tohoto typu už vlastně ani nepřekvapuje, podobní "týpkové" mu evidentně jdou skoro nejlíp). Celý film plyne velice pohodově a scény vážnější jsou bohatě vyváženy těmi groteskními i opravdu výstředními (ten žehličkový toast od Deppa bych si docela dal :-) Celý film opravdu pohladí po duši i po bránici a to v dnešní době není zdaleka málo. "To ses naučil ve škole " ? "Kvůli tomu mne z ní vyhodili" :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která často hraje na dramatičtější notu, příjemná zápletka, fantastický soundtrack (500 miles!), naprosto geniální Johnny Depp a sympatičtí Benny a Joon. Hrozně příjemný feel-good film, který mi nejednou vykouzlil široký úsměv na tváři. Převážně za něj mohl sice Johnny, ale jako celek je to taky super. Neprávem přehlížený (našimi televizemi) film. 80%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vypada jak nezavisly komedio-drama prakticky bez pribehu, jenze o to tu ani nejde, tady jde o tu perfektni atmosferu, prijemne plynouci dej, kterej skvele zvedne naladu a hlavne herce. Hlavni trojka je totiz perfektni, ustaranej Quinn, posahana Masterson a Depp myslici si, ze je postava z grotesky. No a krome toho, ze skvele hrajou, tak maj postavy taky skvele napsany, tudiz je to tech 90 minut super podivana. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní. Zkombinovat dva blázny, jednoho papírového a druhého nikoli, je vážně zajímavý nápad...a ta zajímavost se prolne do celého filmu. Výsledkem je originální komedie, která inspiruje ke spoustě blbostí a nemálo pobaví. A tak si po skončení poklepávám nohou do rytmu "I'm gonna be (500 miles)" od Proclaimers a přemýšlím o tom, jak vyzkouším Samův způsob dělání toastů a bramborové kaše :o) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama