Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Byla by to asi tuctová, celkem příjemná, poměrně krátká, romantická komedie kdyby.......... v tomto filmu nehrál americký herec Johny Depp. Jakmile se tento sympaťák totiž dostane pořádně na scénu, zvedá úroveň tohoto snímku minimálně o jednu třídu a určitě je alespoň pro mě tím hlavním hrdinou, který se moc nepředvádí, ale přitom je vtipný, nenucený a zcela jistě nejlepším hercem. ps. Dělání toustů, no to byla nádhera. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Benny (Aidan Quinn) je hodný chlápek pracuje jako automechanik v servisu. Má duševně trochu nemocnu sestru Joon (Mary Stuart Masterson), kterou má moc rád a stará se o ní. Vše začne nabírat grády, když s nima začne bydlet pozitivní magor Sam (Johnny Depp), co ovládá cirkusácký tríčky, zná nazpaměť scénář céčkových hororů, dělá toasty pomocí žehličky a další věci. Příběh je takový "Hallstromovský," ale Jeremiah S. Chechik se režie zhostil skvěle. Johnny Depp zde opět podává excelentní výkon (už je mi trapný to furt psát) Po shlédnutí jsem měl fajn náladu. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som vekom už niekde približne tam, kde bol Benny, celkom som sa dokázal vcítiť do jeho situácie a do konania, ktoré by sa mi zdalo pred 10 rokmi nelogické a mal by som ho za blbca. Vlastne je to o tom, ako si normálni už skutočne dospelí ľudia zbytočne dokážu nezmyselne komplikovať život a ako to môže u mladých prebiehať bezproblémovejšie. Že sa všetci poučia, že sa problémy relatívne bez problémov vyriešia a že sa máme cítiť po filme lepšie ako pred ním, je zrejmé už po pár úvodných minútach. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)

Reklama

Reklama