Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Divný film. Vůbec nevím, čím by mě měl oslovit. Depp hrál zase jednou podivného týpka, který je dobrotivý, a tyhle role jsou pro něj jako dělané. Po dějové stránce ovšem hrůza. Co taky čekat od režiséra s podivným jménem a nevalných kvalit, jakým je Jeremiah S. Chechik. Výsledkem je divná a nezáživná slátanina tvářící se až moc chytře. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Je to takový milý filmeček. O čem byl si asi dlouho pamatovat nebudu. Čím je, ale nezapomenutelným jsou herci. Zejména jeden a tím je Johnny Deep. Herec, který je více znám rolí podivínů od Tima Burtona si tenhle příběh ukradl skoro pro sebe. Aidan Quinn a M.S. Masterson hrají dobře, ale ty nádherné scény obstaral Johnny. Scéna v parku, která začíná s kloboukem, nebo kuchařský um si budu pamatovat dlouho. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film v zásadě o ničem, který doslova stojí na hercích. Krome Johnyho, který má samozřejmě všemožné pošuky absolutně v malíku jako nikdo jiný, se mi hodně líbila i Mary Stuart Masterson (paradoxně asi její první role, kde se mi opravdu líbila). Ono, ale celé to obsazení je na takový film z dnešního hlediska absolutně ultimátní. Taková lehce ujetá atmosférická pohodovka, určitě neurazí - Depp je bez konkurence. Lepší tři. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama