Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppa nijak extra nemiluju, ale jeho osobitý přínos kinematografii rozhodně uznávám:) V jedné ze svých nejranějších (ne)typických rolí podivínů, exotů a výstředních postav si mě coby Sam ale zcela získal. Scény, kdy uklízí dům, připravuje "žehličkové tousty" či se pokouší o originální výrobu bramborové kaše, jsou parádní, stejně jako všechny trhlé kousky, které provádí. Zkrátka celý jeho charakter si získal mé sympatie tak, jak to žádná z novějších postav Johnnyho Deppa natolik nedokázala:) "Co ti udělal?" - "Uklidil celý dům." "To ses naučil ve škole?" - "Kvůli tomu mě ze školy vyhodili." :) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jenž má dobrou režii Jeremiah S. Chechika (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a slušné herecké výkony. Hlavně tedy Johnny Depp a Mary Stuart Masterson mají velmi pěkné role. Příběh, v tomto žánru nevšední, krásně plyne bez nějakých laciných útoků na city a nejednou ho ozdobí hezká písnička (mj. "I´M Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimers). Pohoda. A v neposlední řadě potěší řada známých herců ve vedlejších partech a nebo recept na to, jak se dají taky dělat tousty. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom Johnnyho Deppa a napriek tomu som bol veľmi rád vždy, keď sa objavil na scéne, lebo naplnil moje očakávanie, že sa bude niečo diať. Bez neho by tento film bol dosť nudný. S ním sa to dalo celkom dobre prežiť, i keď mám pocit, že pán režisér Čečík by žiaden zázrak nevytvoril ani s viacerými Deppmi a Deppkami. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som vekom už niekde približne tam, kde bol Benny, celkom som sa dokázal vcítiť do jeho situácie a do konania, ktoré by sa mi zdalo pred 10 rokmi nelogické a mal by som ho za blbca. Vlastne je to o tom, ako si normálni už skutočne dospelí ľudia zbytočne dokážu nezmyselne komplikovať život a ako to môže u mladých prebiehať bezproblémovejšie. Že sa všetci poučia, že sa problémy relatívne bez problémov vyriešia a že sa máme cítiť po filme lepšie ako pred ním, je zrejmé už po pár úvodných minútach. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)

Reklama

Reklama