Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Whittakerovi jsou zdánlivě ideální rodina. Alespoň pro své okolí. Jsou klasickým obrazem ideálu padesátých let v Americe. Nic však nikdy není takové, jaké se zdá... Cathy je dokonalá žena v domácnosti, s perfektním životem, přesně taková, jaká by ideální žena v padesátých letech v Americe měla být. Je zdravá, má krásné děti, úspěšného manžela, sociální jistoty. Celý svět se jí však obrátí vzhůru nohama, když přistihne svého manžela s jiným mužem. Zmatená a zoufalá nachází útěchu v náruči afroamerického zahradníka Raymonda. Přes Frankovu sexuální orientaci a Cathyin vztah s Raymondem se pár snaží udržet manželství pohromadě. Oba dva to však změní jednou pro vždy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Krehký príbeh plný zložitých emócií a situácií v spoločnosti s pevne stanovenými pravidlami morálky. Julianne Moore podala fantastický herecký výkon a herecké výkony plus vierohodná atmosféra 50. rokov sú zároveň najväčšou devízou tohto filmu. Ak máte problémy s tým, že mu chýba jednoznačný (happy)end, zamyslite sa, či je toto skutočne podmienkou, aby bol film kvalitný. A o čom hovorí kleopatra vo svojom komentári, to už vôbec nechápem - môže byť celkovým vyznením zápletky pobúrená, to jej však neuberá na realizme. Ja vidím pointu príbehu v tom, že skutočný život nie je nikdy spravodlivý a kto má ešte stále hlavu v oblakoch a nohy v ružových lupeňoch, nech tento film radšej nepozerá... mohol by mu nabúrať ilúzie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Solidně zpracované drama o soužití černých a bílých Američanů v padesátých letech minulého století v jednom městě. Bohužel naší kultuře je toto téma hodně vzdálené, ale věřím, že pro Američany to musel být slušný filmový zážitek. Já konstatuji - herecký koncert pro Juliannu Moore, skvělý Quaid v pro něj nezvyklé roli slaboučkého a nevyrovnaného manžela, který má problémy se svou orientací a pěkná hudba Elmera Bernsteina. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film pro mě poněkud postrádá základní prvky slohové osnovy, kterými jsou zápletka, rozuzlení a vyvrcholení. Celý příběh je zpracován povrchně a emoce, ač se jich zde sice dostane, vyzní spíše chladně, jakoby z odstupu. Jediným opravdovým citem pro mě bylo pouto mezi Julianne Moore a Dennisem Haysbertem. Ani to však nedostalo příliš prostoru a to, co si možná spousta z Vás přála, se neuskutečnilo. Podzimní výjevy jsou sice líbivé na pohled, ale i tak působí přehnaně barevně a kýčovitě. Mohlo to být mnohem lepší, kdyby to bylo opravdovější, ne tak umělé. Mělo to daleko a přitom tak blízko do nebe... Film, od kterého nakonec budete možná očekávat jen jedinou věc, kterou bude souznění a alespoň jedna důvěrná scéna mezi dámou ze společnosti a mužem barevné pleti, po němž se ostatní nedívají zrovna mile. Mé očekávání to ale bohužel nesplnilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum tu je hudba od Elmera Bernsteina a výprava, ktorá pekne načrtla atmosféru 50. rokov. To ostatné nuda až strach. Hlavné postavy mi prišli nerozvinuté a dramaticky ploché, čo podčiarklo aj to more prázdnych a šedivých dialógov. Celkovo to na mňa vonkoncom nezapôsobilo, ani po emocionálnej, ani po obsahovej stránke. Veľmi slabý priemer, za hudbu a výpravu. 50/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celé je to dělané ve starém stylu. Jak kdyby se snažili napodobit filmy ze starých dob. I ta hudba a její použití tomu naznačuje. Ta hudba je teda pěkně blbá. Bohužel si to až moc uvědomuju a to mě ruší. Navíc si myslím, že to jejich hraní je hodně umělé. Ta atmosféra mi tam připadala tak umělá, jak třeba ve Stepfordskejch paničkách, akorát tohle nebyla komedie. Ale ten námět byl fakt zajímavej. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Julianne Morre byla nominována na Oscara v kategorii hlavní herečka společně s Nicole Kidman, se kterou si zahrála ve filmu Hodiny (2002). Nicole Kidman cenu nakonec vyhrála. (R´Hell)
  • Julianne Moore bola počas natáčania filmu tehotná, čakala svoje druhé dieťa. (Fabrinka)
  • Todd Haynes vytvořil barevnou paletu pro každou scénu ve filmu a při výběru byl pečlivý a konkrétní. Důraz kladl na zkušenost s barvami například ve scénách, v nichž jsou Cathy (Julianne Moore), Eleanor (Patricia Clarkson) a jejich přátelé oblečeni do červené, oranžové, žluté, hnědé a zelené, a pohrával si také se zelenou barvou, když ji používal k nasvícení zakázaných a tajemných scén. Tento efekt byl použit jak ve scéně, kdy Frank (Dennis Quaid) navštíví gay bar, tak když Cathy jde do restaurace v převážně černošské čtvrti. (classic)

Reklama

Reklama