Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to taková mysteriózní konspirační klasika. Nic převratného či šokujícího, jen řemeslně velmi dobře odvedený thriller z nemocničního prostředí. Příjemné herecké obsazení a slušná porce napětí (pronásledování zabijákem / ochrankou v nemocničních chodbách). "Hlavní" záporák bohužel dosti brzo a lehce odhalitelný - a to snad pro každého, kdo nějaký podobný thriller viděl. 70 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevadí, pokud hned v začátku pochopíte, oč běží. Naopak. Protože do poslední chvíle netušíte, jak příběh půvabné, leč tvrdohlavé Susan Wheeler SKONČÍ. P.S.: Pokaždé znovu a znovu mě fascinují zvídaví jedinci, kteří si žijí své vcelku všední, více či méně naplněné životy přesně do onoho přelomového okamžiku, kdy se v jejich blízkosti vyskytne něco podezřelého. I když nemají policejní výcvik ani žádnou jinou průpravu pro zvládání nebezpečných a fyzicky i psychicky náročných situací, pouštějí se obyčejně bez váhání a bez jakékoli podpory do pátrání na vlastní pěst, ačkoli jim přitom nejde o nic menšího než o život. Velice ráda bych je viděla v reálu, leč ve světě filmu právě nerozvážné počínání hrdinů-amatérů otevírá dveře té správně napínavé atmosféře, která vás postupně pohltí. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jenž nepřekročil svůj stín a dobu, bohužel nepatří k nadčasovým snímkům jako některé jiné z té doby. Dívat se na to dalo, ale spíš ze zvědavosti, jak si povede mladý Michael. Evidentně byl teprve ve svém rozjezdu, moc prostoru nedostal, ale štramáctví a charisma mu nechybělo. Jakoby ty 2 minuty jeho aktivity mezi posledními daly impuls tvůrcům k pozdější hvězdné akční kariéře. Za pozornost a jedno shlédnutí snímek rozhodně stojí. Jako vždy oceňuji soudobé scenérie a nepřehlédnutelný fakt, že lidé v té době byli nejen prostě krásní, ale přirozeně štíhlí, což dnes už z jasných důvodů neplatí. Alarm!! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Povedený, pomalu stárnoucí thriller z lékařského prostředí, jehož výjev z místnosti s "uskladněnými" pacienty v kómatu bych se nebál považovat za ikonický. Jednu z prvních filmových rolí si tu odbyl Ed Harris, coby pracovník na patologii. Osobně bych neváhal (spoiler) zakončit film i méně happyendově - myslím, že po konečném záběru na hlavní hrdinku Geneviève Bujoldovou, zavěšenou na stabilizačních drátech ve "skladovací" místnosti Jeffersonova Institutu, to přímo volalo. Film je třetí režijní prací spisovatele Michaela Crichtona. 80% ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Geneviève Bujold s přehledem, ostatní se k slovu takřka nedostanou. (otázkou je, jestli by se to nedalo jinak, když už tam ti herci jsou). Není to poprvé že obraz od Crichtona je takový jednodušší, ale umí pracovat s časem a příběhy mívá zajímavé. Tento je pomalu zrající drama, po čase málem až do hororu, ale konec by mohl být lepší. 3,5/5 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama