Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět mě velmi zaujal. Podezřívám po zkušenostech i české nemocnice z něčeho podobného. Sice ne nutně přesně toto, ale jsou i jiné motivace, proč se zbavovat pacientů, že. Navíc zpracováno je to skvěle. Nejdřív to vypadá, že hlavní hrdinka je kráva a nakonec jí člověk fandí. U žádné z postav nevíte, kde si stojí. Hudba se první hodinu vůbec neobjeví, ale pak je furt a Jerry nezklamal. Závěrečnou půlhodinu mi bušilo srdce tak, až jsem se bál, že mě odvezou na OR 8. Snímek by se vůbec neztratil jako jedna z lepších epizod Krajních mezí, ačkoliv toho sci-fi tam zas tolik nebylo, v Mezích by za to samozřejmě mohli mimozemšťané. Takhle to bylo lepší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce tento snímok zostarol len minimálne, v snahe napnúť diváka ale v mnohých momentoch aj tak zaostáva. Nieje to vzhľadom na dobu vzniku žiadny šialene uháňajúci technothriller, ale len pozvoľne gradujúci mysteriózny film, ktorý zaujal zrejme viac vtedy, ako dnes. A to aj napriek stále aktuálnemu medicínskemu námetu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to taková mysteriózní konspirační klasika. Nic převratného či šokujícího, jen řemeslně velmi dobře odvedený thriller z nemocničního prostředí. Příjemné herecké obsazení a slušná porce napětí (pronásledování zabijákem / ochrankou v nemocničních chodbách). "Hlavní" záporák bohužel dosti brzo a lehce odhalitelný - a to snad pro každého, kdo nějaký podobný thriller viděl. 70 % ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller od Michaela Crichtona na téma prodej a zneužití lidských orgánu ala. "Farma na orgány".Michael Douglas je napsán jako druhý,ale rozhodně není hlavní postava a ve filmu se vyskytuje celkem málo často i když je u důležitých momemtů.Taky díky tomu že je film už docela starý (1978) a tehdy si nadčasovost vysvětlovali po svém má nyní zvláštní nádech sci-fi které dá se říct bylo překonáno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Robin Cook vydal v roku 1977 svoju druhú knihu, román "Kóma". Konšpiračný horrorový thriller z lekárskeho prostredia. V roku 1978 ho sfilmoval režisér Michael Crichton. Natočil zaujímavý, napínavý film s prvotriednym hereckým obsadením. Robin Cook sa na túto tému stručne vyjadril: "Druhá kniha Koma se stala bestsellerem, Michael Crichton podle ní natočil film s Michaelem Douglasem. Považuji ho za svůj nejlepší román.". Súhlasím. Je to dobrý román, i dobrý film. **** ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno