Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Senzační Wes Anderson. Vlastně jak jinak. Měl jsem trochu problém věřit Jasonu Schwartzmanovi patnáctiletého hocha, ale pak jsem zjistil, že mu v době natáčení bylo asi 17 a řekl jsem si, že byl vlastně skvěle vybraný, protože jeho Max tak působit měl. Bill Murray je samozřejmě sázkou na jistotu. Kolik emocí on dokáže dát do jednoho pohledu, jiný herec neuhraje za celý film. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, mám slabosť na Wesa Andersona, a som na tú slabosť hrdý, myslím, že je oprávnená, lebo je to očividne génius, jeho filmy sú plné humoru, nápadov, skvelých postáv, scén, žiaden záber, žiaden interiér ani exteriér, žiadne dianie nie je náhodné a plocho jednoplánové, keď sa k tomu pridá naozaj dobrý casting (mimo iného herecký poloboh Bill Murray a nádherná Olivia Williams, ktorej v mnohých scénach nádherne vytŕčajú bradavky) a super soundtrack, tak máte film "na pohledání". B.E.A.Utiful ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdější Wesově tvorbě to není taková pecka, ale nebudu škarohlíd a namluvím si, že jde jen o zahřívací kolo, o zkoušku s takovými charaktery, oťuknutí herců (že jo, Bille?) a v rámci toho učňoství, i o snahu být co nejnormálnější. A to je z jeho stylem zbytečné plýtvání filmovým pásem. PS: Určitě chce poslat díky i do dabingového studia, především té hlavě pomazané, která vybrala pro hlavní part Daniela Tůmu. Člověk (já) už ho má zafixovaného s jistými charaktery a tady to zas jednou sedlo jak prdel na nočník. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Typický film Wese Andersona, plný nezaměnitelných postav a situací. Právě tenhle specifický styl vyprávění může být pro někoho kamenem úrazu. Anderson totiž vytváří světy, které mají své vlastní zákonitosti a realita se zde vyskytuje ve značně pozměněné podobě (jednoduše řečeno - je to úlet). K dobru musím přičíst výkon mého oblíbence Billa Murrayho a také dobře poskládaný písničkový soundtrack. 8/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)
  • Bentley použité vo filme požičal filmárom majiteľ iba pod podmienkou, že jeho dcéra si zahrá malú úlohu. (m.a.t.o.)
  • Billovi Murraymu (Herman Blume) sa scenár po prvom prečítaní tak zapáčil, že bol ochotný si vo filme zahrať bez nároku na honorár. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama