Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám filmy Wese Andersona rád, ale tenhle prostě nepovažuji za to nejlepší, co natočil. Jeho poetika už je zde cítit, je to tak příjemně ujeté, ale ta hlavní postava je opravdu otřesná. Můžete ji snadno nesnášet. Navíc ani ten příběh vás tolik neuchvátí jako jiné Andersonovy věci. Herecky dobré, ale asi jsem čekal víc. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Max Fisher je svéráz. A taky vizionář, snílek a originální týnedžr se způsoby zkušeného veterána. Tenhle ošklivý a brýlatý student se určitě v životě neztratí. Minulé filmy Wese Andersona (Lišák nebo Steve Zissou) mě nějak moc nebavily, i když pravda - netradiční byly. Ale tenhle, tenhle film mě bavil moc. Všichni herci tu perlili, scénář mě nepřestával překvapovat, výborná komedie! ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ke každému filmu Wese Andersona si musíme najít cestu.Někdy poté cestě stačí jít jednou, někdy víckrát.Každý jeho film má jeho typický rukopis a styl vyprávění.Na Jak jsem balil učitelku jsem moc těšil a bohužel jsem mírně zklamaný.Asi nejvíce to bude tím, že jsem očekával trochu jiný děj a hlavně jiného hlavní hrdinu.Jason Schwartzman svoji postavu ztvárnil dobře, ale přišla mi protivná.Bill Murray je dokonalý, stačí jeden pohled na něj a ten vydá za několik slov.A nakonec zbývá titulní učitelka Olivia Williams, která mě nepřišla tak sympatická jak by měla, ale to je můj problém.Přesto je ve filmu spousta nádherných a vtipných scén, který vykouzlí úsměv na tváři všech co mají rádi inteligentní humor. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Život je jedno velké jeviště aneb každý má svůj Rushmore. Mé první (přemilé) setkání s Andersonem plné překvapení, trefných citací pravidel každé správné gangsterky a především naprosto famózního obsazení. Bill Murray je BOREC, Schwartzman ušatec a Olivia Williams k zulíbání. Maestro? Další počin prosím! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Wes Anderson pôvodne zamýšľal, že hudobný doprovod k filmu by tvorili iba piesne skupiny The Kinks. (m.a.t.o.)
  • Film sa z časti natáčal aj v St. John's School v Houstone, bývalej strednej škole režiséra Wesa Andersona. (m.a.t.o.)
  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama