Reklama

Reklama

VOD (1)

Školní sraz ve sněhem zapadaném městečku v Nové Anglii svede dohromady skupinu bývalých spolužáků, kteří obrážejí jednu hospodu za druhou a probírají přitom sex a vztahy. Je mezi nimi newyorský barový pianista Willie, který hraje po nočních klubech. Ve městě je Willy zcela nepochopitelně přitahován svůdnou třináctiletou dívkou. Pak je zde stárnoucí sportovec Tommy, jenž se i navzdory svému vážnému vztahu s Sharon nedokáže ubránit šťastným vzpomínkám na sex s bývalou královnou maturitního plesu Darian, která už je také vdaná. Nedospělý Paul je tak posedlý supermodelkami v plavkách, jejichž fotkami má vytapetované celé zdi, že se s ním kvůli tomu rozejde jeho přítelkyně, servírka Jan. Paul posléze začne chodit s úžasnou Andreou, která se mu snaží vysvětlit, že je víc než jen krásná. A nakonec jsou zde i Stinky, který přijel jen na skok, a Gina, jež se považuje za feministickou poradkyni. (Cinemax)

(více)

Recenze (87)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná deväťdesiatková feel good záležitosť na rozhraní indie a mainstreamu. V čom osobne vidím menší problém, pretože ak by scenár napísal napríklad Linklater, všetko by pôsobilo o triedu lepšie, rozumej autentickejšie. V hlavných úlohách sa predstavujú neistí muži, ktorí si komplikujú životy v podstate len preto, aby v živote zažívali aj drámu. Namiesto toho, aby si veci zjednodušovali. Ako milovník tejto dekády a americkej indie kinematografie som si film napriek výhradám užil. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V posledních dekádách se jasně ukázalo, že nejvěrnějšími návštěvníky kin a filmovými diváky jsou teenageři - často i jedinými. Jejich vkusu se tudíž přizpůsobuje i nabídka. Romantických milostných příběhů střižených podle jejich potřeb a očekávání jsou kvanta a člověk sleduje trend, kdy se dospělí chovají jak 17letí puberťáci, kteří odmítají dospět. Snímek Nádherný holky zobrazuje čerstvé třicátníky, kteří sice tápou v milostných vztazích a nostalgicky se ohlížejí do časů pubertální minulosti, jednají ale přiměřeně svému věku. Je to překvapivě vyzrálý film o přátelství a úskalích partnerského soužití, nikoliv špičkový, ale sympatický, důvěryhodný a fungující i v detailech. Navíc s opravdu silnou, vpravdě hvězdnou sestavou. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

monaMis 

všechny recenze uživatele

Nadherny holky je hrozne bozi film...Akce skoro zadna, spis nulova, ale zato moc prijemne plyne a hlavni postavy jsou proste skvele! Hlavne teda Timothy Hutton, do kteryho sem se tu hrozne zamilovala... maly mesto, vanocni atmosfera kam se podivas a uzasna hudba- to je presne muj salek kavy. Jo a ..hrozne by me zajimalo, jestli se opravdu Marty (mala Natalie) a Willie (Timothy) nekdy setkali a zda to tam porad bylo..no, vsak vite co ;)) ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

V pravdě hodně pohodovej filmek na neskutečně krásném pozadí zasněženého městečka někde v Severní americe. Moc se mi tu líbilu Uma, parádní postava. Jeden ze snímků, který Vás zajme a odnese na místo, kde se odehrává. Určitě bych ho mohl vidět ještě mnohokrát. ---Update: neustále na tento film myslím, vracím se, skutečně parádní dílko, skvělé. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Často se nestává, vidět tolik známých tváří v jednom jediném filmu, v tomhle případě filmu pohodovém a příjemném. Ovšem nebýt vztahu dvojice Hutton-Portman, dal bych o jednu hvězdičku méně. Tak mně napadá, jaká škoda, že tak výborný herec, jakým Timothy Hutton je, se od doby, kdy dostal Oscara za Ordinary People, neobjevil v žádném pořádném filmu a herecky v postatě jenom paběrkoval. Rozhodně by si zasloužil mnohem větší role. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Reakce Natalie Portman ve scéně, kde ji Timothy Hutton políbí na tvář, jsou spontánní. Režisér Ted Demme se totiž s Huttonem na polibku domluvil, aniž by Natalie něco tušila. (D3VIL)

Reklama

Reklama