Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

InJo 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto hororu se opravdu vyplatí počkat si na finále. Nejen, že je to bezpochyby nejlepší scéna (jeden moment mi dokonce svou šokující zrůdností sevřel žaludek tak, jak se to zatím povedlo jen těm nejvydařenějším žánrovým dílům), ale Cronenbergovi se navíc daří diváka regulérně napínat samotnou zápletkou, která je poměrně chytře rozvíjena a zpracována. Většina filmu sama o sobě příliš strašidelná není (to až ten závěr je výstavní), ale napětí a nepříjemné, znepokojivé pocity se při sledování dostavují takřka nepřetržitě. Velkou zásluhu na tom má mimo jiné i skvěle padnoucí hudba Howarda Shora. 70 - 80 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU TO JEN ZRŮDIČKY. DEFORMOVANÉ DĚTI. ONA NENÍ JEJICH NÁHRADNÍ MATKA. JE JEJICH SKUTEČNÁ MATKA. JEJICH JEDINÁ MATKA...“ /// (místy) Divadelní Cronenberg mezi duševně chorejma lidma. A strašidlama. Zvláštně zajímavý (což je u Cronenberga zvláštní, že?). A má to krásně zvrácenej závěr. Takovej moc milej psycho horor, plnej lásky k dětem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará je na trpaslíky. 2.) Thx za titule ,,mnx“ a ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Totálne mrazivý, miestami nechutný a realisticky podaný komorný horor. Dusná atmosféra a napäťie počas celého filmu vám nedá ani kludne sa nadýchnuť. Dej s detmi- mutantmi je originálny a napriek tomu, že to znie dosť b-éčkovo(deti mutanti) film je inteligenntný a jednoznačne á-čkového rangu. Zábery s detmi majú neskutočnú atmosféru a je z nich až cítit tú surovosť. Cronenberg týmto kontroverzným nápadom predbehol dobu. 90% Ale verím v to, že film sa druhé pozretie už nie tak ohromujúci. Prvý krát si to treba užiť. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šokantní psycho-horror, který se řadí mezi to nejlepší, co mistr Cronenberg natočil. The Brood jen potvrdil, jak osobitým tvůrcem vlastně je. Vždyť už samotné téma vraždících dětí, které se nikdy nenarodily, je samo o sobě znepokojující. Vůbec mi ani nevadilo, že se tu tolik nevraždilo. Bohatě mi to vynahrazovalo jak napětí, které se každou minutu stupňovalo, tak vynikající hudba od Howarda Shora, už dlouho mi něco takového nepocuchalo nervy. Herecké obsazení ani nemusim snad zmiňovat, u Cronenberga je už jaksi zvykem, že si vybírá talenty, které ze sebe ždímají pot a krev. Původně bych to viděl na hvězdy čtyři, ale po nervydrásajícím závěru mi nezbývá, než zvýšit na maximum. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keby som mal vymenovať päťdesiat kanadských hokejistov, tak to pre mňa nie je žiaden problém, ale keď sa povie kanadský režisér tak mi vždy napadne len jediné meno - David Cronenberg. Je to pre mňa kráľ kanadskej kinematografie. Má svoj osobitý štýl a charakteristický rukopis. Nebojí sa točiť kontroverzné snímky, ktoré sa v žiadnom prípade nedajú považovať za mainstream. Je to osobnosť. Presvedčil ma o tom i pri bizarnom horrore "Mláďatá", ktorý natočil v roku 1979. Veľmi zaujímavé a veľmi originálne dielo. Som nadmieru spokojný. **** ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama