Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mláďata se mnou nejen pohnula, ale celkem slušně mě i rozhodila.. Uvědomím-li si, že se jedná o snímek z roku 1979, zdá se to až neuvěřitelné, jaká obrovská síla v něm je.. Psychologická sonda lidské mysli za hranicí toho, co je schopna unést.. Matka izolovaná od své rodiny v léčebně - skvělá Samantha Eggarová, lékař se zvláštním přístupem, pokusničením a téměř démonickým vystupováním - výborný Oliver Reed, no a zoufalý otec malé holčičky, o jejíž život se tu svádí boj.. Napínavé, mrazivé, bizarní, strhující, znepokojující, prostě Cronenberg.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se stačil Cronenberg proslavit jako úchylný experimentátor, kterého zajímají všelijaké lékařské pokusy a fyzické proměny (nebo spíše deformace) člověka, natočil tento slabý ale chvílemi působivý horor o dětských mutantech, kde si všechny tyto aspekty vyzkoušel pohromadě. Popravdě snímek moc hororový není a nějaké gradace se dočkáme až na konci ale přesto film nenudí a závěrečný "porod" je lahůdkou pro všechny gore úchyláky. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Finále s matkou je neskutečná must-see záležitost a dokonalá ukázka Cronenbergova hnusu a bizarnosti. Brood má tísnivou atmosféru, pomalé tempo (ale solidně vygradované), vynikající herecké výkony (Oliver Reed) a ve svém námětu nebude dalších sto let překonán. Bohužel mi něco chybělo v první polovině snímku, ale závěr je natolik unikátní, že prostě musím zvýšit hodnocení. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Frank Carveth ma problem, pote co u sve male dcerky zjisti drobna zraneni, odmitne ji vozit na vikendove navstevy za ne zcela pricetnou matkou, pravdepodobnou autorkou dcercinych oderek. Zanecha tedy sve jedine dite u babicky, kterou vsak behem kratke chvile zavrazdi palickou na maso neco, co vypada jako male dite, neco, co malou Candice necha zit, neco, co Obitovi privodilo nejeden infarkt. The Brood je dokonalym prikladem vitezstvi filmu nad divakem. Sel jsem se divat pomerne ospaly a unaveny, ale na konci jsem vytrestene ziral na prave probihajici vypjate finale. Film stavi na skvele bezutesne atmosfere a jistem pocitu divnosti, ktery se dostavuje vzdy, kdyz se objevi maly vrah v kapuci. Tento pocit vrcholi v posledni tretine filmu, ktera je jednim slovem dokonala, mimo jine diky intenzivni a zcela funkcni hudbe Howarda Shora. Tohle videt v deseti letech tak jsem dnes v sanatoriu ja. Ted, hodinu po skonceni, nemam filmu co vytknout. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Cronenberg opět nezklamal. Pomalu doháním resty v jeho starejch flácích a teď přišel na řádu The Brood. A podle mě je to hodně dobrej kousek. Hudba a zvukovej doprovod na výbornou, kamera špičková a herci zahráli excelentně. The Brood mě okamžitě vtáhl do děje. Takhle by měl vypadat pořádnej horor. Atmosferickej, nápínavej, zvrácenej, šokující, krvavej. Nejenže je snímek krvavej a pro slabší povahy i nechutnej, k tomu navíc má propracovanou psychologii postav, což vnímám jako hodně velký plus. V roce 1979 to musel být slušnej nářez. 95% Spokojenost. Tenhle kousek za sebe můžu jen doporučit. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama