Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle není "obyčejný příběh" o dvou středoškolačkách - začátek vyprávění zvláštního osudu cynických sestřiček je totiž dost povedený, vtipný a překvapivě není přihlouplý, první část se mi opravdu líbila. Bohužel, jakmile začalo silněji prosvítat vlkodlačí téma, většina kladů se mu tiše uklidila z cesty a poslední asi dvacítka minut byla k ukousání. Samotná podoba werewolfa je čiré ZLO, tahle rasa má snad svůj výskyt na stříbrném plátně prokletý... ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Inovativní pohled na vlkodlačí subžánr, ve kterém nakonec ani tak nejde o samotné vlkodlaky jako o vztah dvou dospívajících sester, kterým se nedaří zapadnout mezi své vrstevníky, o což víceméně ani nestojí. I tak snímek plný pikantních záběrů, který rozhodně stojí za pozornost a v rámci vlkodlačích filmů osvěžující podívaná. Navíc perfektní psychologické vykreslení dvou hlavních postav, které můžete v reálném světě potkat pod jmény hirnlego (G.) & kiddo (B.) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kanadskou werewolf horrorovou sériou "Moja sestra je vlkodlak" som sa zoznámil trocha neobvyklým spôsobom. Ako prvú som videl tretiu časť, ktorá sa odohráva v roku 1895. Je to taký akýsi zvláštny prequel. Potom som zhliadol časť s poradovým číslom dva. Tá sa točila hlavne okolo tmavovlásky Brigitte. No a teraz sa mi dostal do rúk úvodný film. Takže už konečne viem ako sa to celé začalo. Už poznám príbeh dvoch vlkodlačích sestier celý. *** ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Urban Legend, Bride of Chucky, Fredy Vs. Jason, Halloween H2O... prelom 90tych a nultých rokov je jedna z najpodceňovanejších etáp v dejinách hororu. Dôkazom je aj Ginger Snaps, vizuálne perfektne uchopený vlkodlačí film. Film stojí primárne na premyslenej práci kamery, prepojenej s naratívnou stratégiou: zameriavame sa primárne na dvojicu sestier prítomných azda v každom jednom zábere, čo v súhre s využívaním širokoúhlych objektívov a deformácie obrazu (aj v'daka colorgradingu nie zriedka pripomínajúce ilustrácie z 80kových hororových komiksov) vytvára husto klaustrofobické, paranoidne tiesnivé rozpoloženie, nadväzujúce na obavy z premien tela jednej z protagonistiek. Divák je v rozprávaní filmu pocitovo doslova uväznený. Premena tela teenagerky na vlkodlačie telo ponúka slušný interpretačný rozstrel, spojený so sebaprijímaním jedinca v čase puberty. Proste oplatí sa to vidieť. Neprávom premlčaný klenot. PS. a total cením ten analógový lacák na konci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení filmu tak trvalo dohromady šest týdnů a dva dny. (Stocki)
  • Emily Perkins bylo v době natáčení dvaadvacet let ale ve filmu hraje patnáctiletou, zatímco Katherine Isabelle oslavila při natáčení osmnáctiny. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama