Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už se nějaký nový horor zprvu vymyká studentské vyvyražďovačce, pak se k ní nějakým záhadným obloukem vždycky vrátí. I když třeba ne přímo. Nejprve sem vyl nadšením z prvních minut žel pak jsem už jen tak poštěkával nad nic moc dějem. Takže vlkodlakuchtivým příznivcům hororu radím, nečeekejte něco extra ale před probdělou nocí to ujde. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale dvojka se mi líbila mnohem víc. Možná je to tím, že tam měli lepší peníze a tak to bylo mnohem hutnější a temnější. Tenhle film není vlastně pořádnej horror (kdo čeká od nějakýho dnešního filmu, že se bude bát, měl by rychle navštívit lékaře), ale jako u druhýho dílu, je tu krásně vykreslená psychika postav. A to se u béček nestává, a dost často ani u áček. Emily Perkins jako mladší sestra (ve skutečnosti však o 5 let starší) přímo exceluje, Oskara bych jí klidně dal a přišlo by mi, že je zaslouženej. Ale problémem je trošku nudnější a zdlouhavější děj. taky oceňuju, že tu není žádná připitomělá hláškující postava a žádný "obl(í)bený" gagy sem nepropašovali. Rozhodně je to jeden z lepších zástupců odpornou bestií vyvražďovacího horroru. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Film, jemuž se v rámci vlkodlačího subžánru dá málo co vytknout. Opravdu povedený je casting hlavních dvou představitelek. Při pohledu na ty dvě "gotické" hromádky neštěstí jsem se řezal smíchy. Chvílemi jsem měl pocit že koukam na Addamsonovu rodinu. Ale jakmile dojde do tuhého a na scénu vstupuje vlkodlak tak Ginger Snaps dostává slušný spád. A v závěru jsem si užil i slušnou porci napětí. Asi nejlepší scéna je hned ta úvodní. V ní obě sestry pro školní projekt fotí různé způsoby smrti a zabití. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Umně natočený vlkodlačí horor a vzhledem k tomu, co jsem zatím do teď ve vlkodlačím hororu viděl (Howling, Dog Soldiers a polský film Wilczyca) hororem velmi dobrým. Přeměna titulní hrdinky je moc pěkně podaná a udělaná. Avšak moje favoritka je jasně její sestra Brigitte s věčně načuřeným výrazem. Nedávno jsem znovu viděl polskou Vlčici, která je o několik tříd lepší a je určitě na poli tohoto žánru nepřekonaná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Silných 80%. Jeden z najzaujímavejších post-moderných hororov z vlny začínajúcej kedysi v polovici 90tych rokov. Ginger Snaps výnimočne nehrá na popkultúrnu nôtu ale na metaforu s menením sa na vlkodlaka = dospievaním. Skutočne originálny coming-of-age s na horor vynikajúco napísanými tínedžerskými postavami a množstvom skvelých vtipov. Škodia tomu dve veci: fádny vizuál a slabšie finále, ktoré s výnimkou poslednej scény rezignuje na dvojznačnosť a je iba jednorozmerným hororom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Speciální sběratelská edice kanadské verze DVD obsahuje přes dvacet minut vynechaných a prodloužených scén a mnoho dalších bonusových materiálů jako casting, zkoušky z natáčení apod. Česká verze je bohužel "čistá jako lesní studánka", disk neobsahuje jediný bonus. (Stocki)
  • Jedná se o jeden ze dvou filmů, v nichž Katharine Isabelle (Ginger) hraje a kde je ženská menstruace eufemismem pro rozvoj určitých schopností. Hraje v tomto filmu a v remaku klasického románu Stephena Kinga Carrie (2002), v nichž obě hlavní postavy procházejí podobnými „bolestmi z dospívání“. (ČSFD)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama