Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný Cronenbergův mysteriózní thriller s trošku pokaženým koncem. Hlavnímu hrdinovi, člověku po překonaném kómatu schopnému předpovídat budoucnost, představovanému Christopherem Walkenem, bych uvěřil i svoji vlastní budoucnost. Začínám mít Walkena v oblibě, ukázal se skvěle i v Pravdivé romanci a v dalších filmech. Film je nejlepší tak do tří čtvrtin, následné odhalení tragické budoucnosti politika a řešení tohoto problému už tolik nefungovalo, film zde ve svém vyvrcholení paradoxně ztratil napětí a pointa tak trochu vyšuměla. Přesto jde o nadprůměr - díky Cronenbergovi, Walkenovi a scénáři dle Stephena Kinga. Trailer: http://www.sms.cz/film/mrtva_zona-1983/ukazka ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som kedysi dávno pozeral neskoro večer v televízii Mŕtvu zónu, nemal som predstavu, kto je David Cronenberg a že natočil aj Scanners a Muchu, ktorým sme dali dosť zabrať na VHS. Takže akosi mimochodom sa stal Cronenberg mojim najobľúbenejším režisérom bez toho, aby som o tom vedel. Vedel som už ale, že Mŕtva zóna je Kingovou adaptáciou a že už som nejaké videl. Z tohto filmu som bol vtedy maximálne uchvátený a chcem vedieť, aké budú moje reakcie dnes. Poznáte to, ak vidíte nejaký film veľmi dávno a páči sa vám, zapamätáte si z neho viac, ako z toho priemerného zo včerajška. VIDENÉ ZNOVA 12/18: Dead Zone je epizodickým rozprávaním, pri ktorom ale hlavná postava prechádza svojim vlastným príbehom a vývojom. Tri dôležité epizódy na seba naväzujú ba veľmi voľne, ale Johnnyho formujú, aby bol nakoniec schopný učiniť dôležité rozhodnutie, respektíve ťažkú dilemu, aby jeho dar-prekliatie nadobudli skutočný zmysel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)

Reklama

Reklama