Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V oblasti SF jde o jasnou perlu; tady není co řešit. Také z všeobecného hlediska jde jednoduše o snímek kvalitní - plně obstojí i v očích náročného diváka. V rámci filmografie Davida Cronenberga jde vyjímečně spíše o nekontroverzní, a asi nejméně "divné" dílo. Mezi plusy tohoto snímku (mínusy nemaje) by bylo neslušné nezmínit alespoň výkon charismatického Christophera Walkena v hlavní roli. A nakonec (pokud budeme srovnávat s jinými kingovskými adaptacemi) nezbývá než konstatovat, že i zde ční Dead Zone vysoko nad průměrem. Nevidím důvod, proč neudělit maximum. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Převody románů Stephena Kinga na filmové plátno je věc dosti ošidná, někdy se to moc nepovede. Tohle je naštěstí ten opačný případ, s provedením Davida Cronenberga jsem spokojena, samozřejmě s ohledem na rok vzniku (mimochodem zajímavé je, že synek Rogera Stuarta měl již v té době doma v pokojíčku stolní počítač, zatímco tady jsme si o počítačích ještě léta za dlouhých zimních večerů pouze vyprávěli). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud přetrpíte velice vlažný začátek, tak se můžete potěšit celkem zajímavou záležitostí. Stejně jako žlutí lidé nedokážou svými krátkými údy uspokojit ženu, tak Stephen King nedokáže napsat sračku. Pokud se jeho dílo rozhodne zfilmovat kvalitní režisér, tak to nikdy nekončí úplně zle. Byl jsem dost zvědavý, kterak hlavní hrdina naloží s nabytou dovedností. Snímek se dokázal brutálně rozběhnout a dost se mi líbila jeho role vyšetřovatele - senzibila. Jak špatně snímek odstartoval, tak nezajímavě i skončil. Trošku mě zamrzelo, že tak zajímavá myšlenka skončila u zabití ambiciózního politického retarda. Lepší 3 kousky. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)
  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)
  • Během natáčení flashbackové sekvence z 2. světové války byl jeden z kaskadérů těžce popálen při explozi, když se nacházel ve větší blízkosti, než bylo bezpečné. (Othello)

Reklama

Reklama