Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších kingovských adaptací, která se sice výbornému románu ani zdaleka nevyrovná, navzdory výraznému krácení však funguje i bez znalosti knihy. Spíš drama než thriller, k jehož kladům patří nečekaně krotký Cronengerg, vynikající Walken, civilní pojetí, které umocňuje působivost příběhu a znepokojivá místy mrazivá atmosféra. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Převody románů Stephena Kinga na filmové plátno je věc dosti ošidná, někdy se to moc nepovede. Tohle je naštěstí ten opačný případ, s provedením Davida Cronenberga jsem spokojena, samozřejmě s ohledem na rok vzniku (mimochodem zajímavé je, že synek Rogera Stuarta měl již v té době doma v pokojíčku stolní počítač, zatímco tady jsme si o počítačích ještě léta za dlouhých zimních večerů pouze vyprávěli). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poradí piaty román Stephena Kinga "Mŕtva zóna", ktorý vyšiel v roku 1979, sa dočkal za štyry roky svojho filmového prepisu. Príbehu sa chopil talentovaný režisér David Cronenberg. Podarilo sa mu výborne vystihnúť hlavnú líniu knihy. Dar predvídania budúcnosti, ktorý sa dostal Johnnymu Smithovi, po tom čo sa prebral z päť ročnej kómy je jeho prekliatím. Postavu tohto smutného hrdinu excelentne stvárnil Christopher Walken. Naozaj skvelá herecká kreácia. Tento mysteriózny thriller patrí medzi veľmi podarené filmové adaptácie diel Majstra Kinga. **** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)
  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)
  • Scéna, kdy má Johnny Smith (Christopher Walken) první vizi, musela být znovu natočena. V první verzi hořel pokoj malé dívky a na jedné z poliček byla vidět figurka mimozemšťana ETho. Studio Universal Pictures hrozilo žalobou. (Chatterer)

Reklama

Reklama