Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Trhlý film, ktorý zo začiatku veľmi pomaly naberal tempo, iba som sa pozerala na čas každú chvíľu. Prostredie, kamera a úchylní dedinčania boli asi to naj, čo sa dá vyzdvihnúť. Nadchli ma zábery behu v lese a taktiež točiaca sa kamera na Vianoce nemala chybu, naozaj originálne. Takúto bandu dedinčanov, len tak v nejakom horore neuvidíte, naozaj dobrý výber postáv, títo chlapíci mi zostanú v pamäti vďaka tanečným kreáciám na „diskotéke“ a tiež s tým prasaťom na vodítku, čo bolo smiešne aj hrozné zároveň. Tiež som si všimla, že ako keby to bolo celé točené z pohľadu nie obete, ako vo väčšine takýchto filmov, ale z pohľadu mučiteľa, tým si ospravedlňujem nedostatok napätia a aj to , že som sa nevedela dostatočne vžiť do postavy speváka. Na druhú stranu sa tu naskytne pohľad do chorej mysle, ako jedinečný záber na červených „trpaslíkov“ v lese- WOW. Avšak pointa mi trochu unikla, no rada oceňujem originalitu v spracovaní, kde Calvaire je one of a kind! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, ale mohlo to dopadnout i lépe. Horor s nápadem, který mne udivoval po celou dobu filmu. Při příjezdu na penzion se mi zdál divný jen člověk, který hledal svého psa. Nakonec se to zvrtlo v dobrou podívanou. Hlavní herec Laurent Lucas mi tolik neseděl, přesto zvládl svou práci obstojně. Slabší začátek, za to lepší konec. Spíše střídavé pocity, chvilku jsem přemýšlel nad horším hodnocením, takže beru Calvaire jako lepší tři hvězdy... 6/10 = 63% ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudný film.Je to o spevákovi,ktorí sa čírou náhodou zatúla k starému psychopatickému vidlákovy a na jeho velké nešťastie si ho ten vidlák spája zo svojou bývalou družkou,no musela byť veľmi škaredá a nesympatická,lebo ten spevák naozaj bol,a stou polooholenou hlavou bol ešte aj nechutný.Aby tých debilín nebolo dosť,na scénu nabehuje partia daľších totálne psychicky narušených vidlákov a s tým medvedím tancom,čo predvádzali v tom pajzli som len neveriacky pozeral,kto može vymysliet takú koko....Ano pokus o psychlogiu tam bol ale na mňa to vobec nezabralo,lebo žiadna atmosféra sa nekonala. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry eurohoror, tentokrat z francuzsko -beglickych lesov a luk. Nejde tu o nejake gore alebo krvavu brutalitu, skor sa jedna o psycho teror. A o to je film lepsi, ovsem funguje aj po reziserskej stranke a dialogovej. Hlavny hrdina nie je sympatak ...... niektorejeho sceny ma vyslovene srali : 77 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme bude niečo na tom, že ,,vidláci,, šuk@jú dobytok, alebo aj sami seba ( a je jedno či ona alebo on ), poprípade strkajú svoje genitálie do celkom iných dier, kam patria. A pridaná hodnota je, keď má niekto v hlave vyhrabané. Bez vánku, sa ani lístok nepohne. Pre niekoho odporná vec ( iba kvôli tým ,,sexuálnym,, scénam ? ) a pre niekoho pomerne nudný výlet na žabožrútsky venkov. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)
  • Scéna, ve které si Marc (Laurent Lucas) a Bartel (Jackie Berroyer) povídají u večeře, byla natočena podle scény z filmu Psycho (1960), kde si stejně povídá Norman Bates (Anthony Perkins) s Marion Crane (Janet Leigh). (aknamor)
  • Režisér filmu se vyjádřil, že chtěl vytvořit film, ve kterém diváci sympatizují se zápornou postavou, a ne s jeho obětí. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama