Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psycho ze zemí Beneluxu. Charismatický zpěvák Marc se po cestě na vánoční koncert dostane do zapomenutých končin plných bláznů a dementů, co už na první pohled smrdí a ošukají všechno, co se hýbe. A Marc nemá k děvce až zase tak daleko, jak by se mohlo zdát... Docela depresivní snímek, jehož první polovině by určitě prospěl o něco větší spád. Ale big thumbs up za štědrovečerní večeři a prase na vodítku. (screeny) ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudný film.Je to o spevákovi,ktorí sa čírou náhodou zatúla k starému psychopatickému vidlákovy a na jeho velké nešťastie si ho ten vidlák spája zo svojou bývalou družkou,no musela byť veľmi škaredá a nesympatická,lebo ten spevák naozaj bol,a stou polooholenou hlavou bol ešte aj nechutný.Aby tých debilín nebolo dosť,na scénu nabehuje partia daľších totálne psychicky narušených vidlákov a s tým medvedím tancom,čo predvádzali v tom pajzli som len neveriacky pozeral,kto može vymysliet takú koko....Ano pokus o psychlogiu tam bol ale na mňa to vobec nezabralo,lebo žiadna atmosféra sa nekonala. ()

Reklama

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste debilný, zoofilný, uslintaný a sadistický úchyl, tak ste narazili na film, ktorý bud presne podľa vašeho gusta. Dvíha sa mi žalúdok, keď si pomyslím, aký asi psychopat mohol niečo podobného natočiť a poslať na verejnosť. Vyzerá to, že je práve v kurze čo najdrastickejšie šokovať diváka, hlavne ak tvorcovia nemajú na nič inteligentnejšieho. Stačí pozbierať pár dementov, stiahnuť im posraté gate a nahnať ich do kravína s brokovnicami a máte kvalitný koprodukčný trhák. Vážne neviem akým smerom sa to dnešná kinematografia hýbe, ale ak uvidím ešte raz niečo podobného, predám svoj prijímač aj svoj byt a pojdem žiť do jaskyne. Radšej by som tú hodinu a pol strávila v hnusnej stoke plnej nakazených potkanov, pretože aj to by ma znechutilo menej, ako táto zlátanina. Brrr.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Calvaire je příjemně stravitelný, malý explo snímek, tentokrát z Belgie a Francie. Velké plus si tento snímek připisuje hlavně vizuálem krajiny a ponurou buranskou atmosférou. Vesměs mi herci nebyli moc sympatičtí, a u hlavního hrdiny to považuji jako negativum, protože se mi mu tudíž ani moc nechtělo držet palce. Francouzi se po celou dobu stopáže drží s výskytem brutality při zemi a se vším se v tomto případě tak nějak šetřilo. Ničím se to asi do dějin nezapíše. Víc k tomu asi už nelze napsat. ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Nervy drásající prasárna, která nenechá ke konci nikoho v klidu. Vynikající špinavá venkovská atmosféra, mrazivá hudba a odporně pošinutý burani, kteří si užívají s vepříkama. A když náhodou se jim naskytne nějaká ta lidská oběť, tak nepohrdnou ani tou. Imaginární Glorie v podobě zpěváka Marca zažívá to nejděsivější peklo, v penzionu pana Bartela a jeho zvrhlých sousedů. Jeden z vrcholů exploitation. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)
  • Režisér filmu se vyjádřil, že chtěl vytvořit film, ve kterém diváci sympatizují se zápornou postavou, a ne s jeho obětí. (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama