Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů kdy je remake povedenější než původní film. Víc bych k tomu asi nedodával. Ve už tady beztak bude napsáno a jen bych se opakoval. Film už jsem na rozdíl od původní verze viděl víckrát ale rád jsem si dal po x letech repete. Ale asi až teď plně dokážu ocenit jeho kvality a navyšuju hodnocení na 5hvězd. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem viděl původní film z roku 1958 a těžko říct, možná mě zaujal trošinku více. Tím, že se skoro oprostil od nastoleného žánru a velmi překvapivě (na tu dobu) rozjel seriózní detektivní podívanou. Cronenberg v novější Mouše vlastně jen využil příhodný námět k tomu, aby nám, jako již předtím poněkolikáté, naservíroval mlaskavé zvuky a obrazy podivně se kroutících tělesných tkání a bublajících tekutin. Musím ale uznat, že v Mouše jsou daleko nejzajímavější a nejkrásnější, co do té doby Cronenberg ve svých filmech předvedl a jsou na pozadí (respektivě popředí) mnohem lepšího (i když notoricky známého) příběhu. Ovšem i Moucha se může honosit obvyklými béčkově působícími herci s nesympatickou vizáží. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, přestože jsem z filmu kdysi v dětství viděla dohromady snad jen nějakých patnáct minut - zbytek času jsem měla křečovitě zavřené oči, protože jsem se bála, že mě pak bude Goldblumovo blití si na jídlo a jeho postupně stále nevábnější vzhled pronásledovat ve dne v noci, díky mé až nechutně živé fantazii. Takže myslím, že za tohle trauma si ode mě Moucha ty 4* určitě zaslouží (a každopádně bych ji po letech ráda konečně "i viděla"). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch úplně prvních hororů společně s vetřelcema, který jsem viděl. Tehdy na mě působily fakt hodně, teď už to sice neni tak silný jako předtim, ale pořád mam podobný filmy rád a tyhle obzvlášť. Jeff Golblum je tady prostě perfektní a mylšenka s nepovedenou teleportací je úplně geniální a příběh pěkně vybudovanej a s blížícím se koncem ještě nabírá obrátky. Sice je pravda, že některý scény v záveu jsou pěknej humáč, ale to k tomu prostě patří a mě to nevadí. Snad jen bych Godblumovi dal v závěru míň plandající obleček, protože ta gumová ruka byla fakt děsná ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Když se k režii dostal David Cronenberg, přepsal většinu scénáře Charlese Edwarda Pogua. Změnil tak postavy (včetně jmen), dialogy a většinu děje. Klíčová myšlenka z původního scénáře – sloučení člověka a hmyzu a detaily přeměny – zůstala zachována. (HellFire)
  • Pre záverečnú hrôzostrašnú filmovú sekvenciu tvorcovia vyrobili špeciálne bábku, nazývanú „Spacebug". Bábka, ktorá bola ovládaná celým tímom odborníkov, je veľmi pôsobivá, zvlášť v očiach, ktoré trikoví pracovníci neustále menili, aby mechanizmus zachovával herecký prejav. (classic)
  • Producent filmu Mel Brooks prišiel na premiéru s dámskou čelenkou, na ktorej boli pripevnené chlpaté uší, ako dôkaz jeho vlastnej premeny. (classic)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama