Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších korejských filmů, které jsem viděla. Velmi působivý, velmi opravdový, smutný a krásný a s výbornými hereckými výkony bez obvyklého přehrávání (hlavně Sang-woo Kwon byl úžasný). Bylo mi velmi smutno z příběhu chlapce, který byl nakonec donucen tolik se změnit a zároveň mě vnitřně uklidnilo, jak to s ním nakonec dopadlo, protože ten konec byl takové smíření a zklidnění a nový začátek. Velmi čistých 5*. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

velké dilema mezi 3 a 4*... romantické pasáže, podbarvené na mě až moc emotivní hudbou, byly nudné a přeslazené, naopak šikana, tresty a akční scény byly uvěřitelné a efektní... příběh je sice příjemný, ale poměrně vleklý a celkem předvídatelný... suma sumárum nic extra nového (i když pod asijským) sluncem... 60% ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Film s Brucem Lee jsem sice neviděl, i tak ale můžu říct, že tenhle film je určitě hodně povedená pocta. I když se děj odehrává na korejské škole v 70. letech, žádnou Pomádu nečekejte. Sice se to tady taky mydlí hlava nehlava, ale spíš než gel radši studenti používají pěsti. Once Upon a Time in High School má opravdu povedený a žánrově skvěle vyvážený scénář a úžasně natočené momenty šarvátek, především ty na střeše a především ta naprosto závěrečná je natočená a sestříhaná tak dravě, že máte v podstatě pocit, že jste na místě. Herci tradičně skvělý, snad jsem ještě nenarazil na korejský film, kde by mi nesednul něčí korejský herecký projev. 80 % ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Ďalší pôsobivý kórejský kúsok, v ktorom sa zasnená šikmooká romantika stretáva so serióznou, realistickou, sociálne kritickou drámou o šikane a telesných trestoch na školách. U oboch "ingrediencií" tak trošku pritlačiť na pílu, a rozdýchaval by som to ešte teraz. Takto je to "len" veľmi silné, čo by za normálnych okolností bohato stačilo, no keď si človek púšťa DVD od Lhurgoyfa, má už nejaké očakávania. 85%. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Noo, musim povedat, ze som sa celkom slusne nudil. Nebyt zaverecneho velmi dobre nasnimaneho fightu, asi by som nenasiel ani jedno vyraznejsie pozitivum. Pribeh je staticky, nudny, malo gradovany, predvidatelny. Dej sa sice plynutim casu posuva, ale bez toho, aby ma aspon minimalne zaujal. Tema sikany je vdacna tema, musim preto aj trochu porovnavat. Na Raagov Klass ani na Hafstromove Zlo sa tento pocin nechyta. Priemerna zalezitost. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama